TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи францускиот предлог, вели пратеничката Дафина Стојаноска

360 степени - 30.06.2022

Пораките упатени од пратеничката Дафина Стојаноска при денешното гостување на ТВ Алфа сугерираат дека нејзината матична партија нема намера да учествува во консултациите за францускиот предлог Пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина ...

Стојаноска: Никогаш нема да стигнеме до рамноправна членка во ЕУ, секое отворање на поглавје ќе биде условувано од ...

Курир - 30.06.2022

Власта викаше дека идентитетот е бетон, дека и јазикот е заштитен. Во договорот со Бугарија не стои јазикот на Република Македонија, стои јазикот според Уставот. Ако прејдат на отворање на Устав, многу прашања ќе се отворат и искомплицираат, изјави ...

Стојаноска: Ковачевски и Османи ја доведоа состојбата до свршен чин, за што ќе се консултираат кога од изјавата на ...

Курир - 30.06.2022

Дојдени сме до тој свршен чин за кој ВМРО-ДПМНЕ предупредуваше уште од 2017 година и не знам за какви консултации мислат, Османи и Димитар Ковачевски, со кого ќе се консултираат бидејќи досега за нив никој друг не постоеше, до ден денес се немаат ...

Никогаш нема да стигнеме до рамноправна членка во ЕУ, вели Стојаноска

Скопје1 - 30.06.2022

Власта викаше дека идентитетот е бетон, дека и јазикот е заштитен. Во договорот со Бугарија не стои јазикот на Република Македонија, стои јазикот според Уставот. Ако прејдат на отворање на Устав, многу прашања ќе се отворат и искомплицираат, изјави ...

Стојаноска: Никогаш нема да стигнеме до рамноправна членка во ЕУ, секое отворање на поглавје ќе биде условувано од ...

24Инфо - 30.06.2022

Власта викаше дека идентитетот е бетон, дека и јазикот е заштитен. Во договорот со Бугарија не стои јазикот на Република Македонија, стои јазикот според Уставот. Ако прејдат на отворање на Устав, многу прашања ќе се отворат и искомплицираат, изјави ...

Стојаноска: Никогаш нема да стигнеме до рамноправна членка во ЕУ, секое отворање на поглавје ќе биде условувано од ...

Република - 30.06.2022

Власта викаше дека идентитетот е бетон, дека и јазикот е заштитен. Во договорот со Бугарија не стои јазикот на Република Македонија, стои јазикот според Уставот. Ако прејдат на отворање на Устав, многу прашања ќе се отворат и искомплицираат, изјави ...

Стојаноска: За што ќе се консултираат кога од изјавата на Макрон гледаме дека ќе прифатат?

Република - 30.06.2022

Дојдени сме до тој свршен чин за кој ВМРО-ДПМНЕ предупредуваше уште од 2017 година и не знам за какви консултации мислат, Османи и Димитар Ковачевски, со кого ќе се консултираат бидејќи досега за нив никој друг не постоеше, до ден денес се немаат ...

ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи францускиот предлог, вели пратеничката Дафина Стојаноска

Либертас - 30.06.2022

„Многу погрешно избран збор е консултации кога овој од друга страна ви вели дека ќе го прифатат предлогот. Апсолутно не можеме да зборуваме за консултации. Ковачевски ја доведе состојбата, заедно со Бујар Османи, до свршен чин.

Стојаноска: Никогаш нема да стигнеме до рамноправна членка во ЕУ, секое отворање на поглавје ќе биде условувано од ...

MakPress - 30.06.2022

Власта викаше дека идентитетот е бетон, дека и јазикот е заштитен. Во договорот со Бугарија не стои јазикот на Република Македонија, стои јазикот според Уставот. Ако прејдат на отворање на Устав, многу прашања ќе се отворат и искомплицираат, изјави ...