TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба „100 години Требениште“

24 Вести - 15.03.2019

Вчерва во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба на повеќе од 400 артефакти и мистични откритија од некрополата во Требениште, заедно со златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и во Северна Македонија.

Изложбата „100 години Требиште“ е приказна за скапоцените траги на една исклучително богата култура

Канал5 - 14.03.2019

Вечерва во Археолошкиот музеј на Република Северна Македонија е отворена изложбата „100 години Требиште“ , каде што се обрати премиерот Зоран Заев. ,,Изложбата „100 години Требиште“ е приказна за скапоцените траги на една исклучително богата култура ...

„Сто години Требениште“ -приказна за eдна исклучително богата култура

Вечер - 14.03.2019

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено ...

( Видео) Изложба „100 години Требениште“

1tv - 14.03.2019

Вечерва во археолошкиот музеј беше отворена изложбата „100 години Требениште“. Изложбата ќе трае до крајот на август со повеќе од 400 артефакти меѓу кои златни маски од 6 век п.н.е. На оваа тема линковско вклучување имаше новинарот Христијан ...

Ексклузивна изложба: „100 години Требениште“

Независен - 14.03.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“, по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори денеска и ќе трае до крајот на август.

Отварање на изложбата „100 години Требениште“

24 Вести - 13.03.2019

Гости: Вера Крстиќ - Народен музеј во Белград Крсто Чукалев - Националниот археолошки институт во Софија Перо Арџанлиев - археолог, кустос од Археолошки музеј на ...

Отворена изложбата „100 години Требениште“

МКД - 14.03.2019

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште", чиј почеток вечерва беше свечено ...

Отворање на изложбата „100 години Требениште“

А1 On - 14.03.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“, по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори денеска и ќе трае до крајот на август.

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето (Галерија)

Н.Македонија - 14.03.2019

Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните маски од шестиот век п.н.е. најдени во некрополата кај охридско Требениште. За оваа пригода се донесени и артефактите што ги поседуваат музеите од Србија и од Бугарија.

Отворање на изложбата „100 години Требениште“

Либертас - 14.03.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“, по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори денеска и ќе трае до крајот на август.

„Сто години Требениште“ – средба со историјата стара 27 векови

+инфо - 14.03.2019

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено ...

Ексклузивна изложба „100 години Требениште“ во Скопје

Нетпрес - 14.03.2019

Во рамките на изложбата ќе бидат претставени златните маски од 6 век пр. н. е. најдени во некрополата кај охридско Требениште, а за оваа пригода ќе бидат донесени и артефактите што ги поседуваат музеите од Србија и од Бугарија.

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Опсервер - 15.03.2019

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено ...

Отворање на ексклузивната изложба „100 години Требениште“

Телма - 14.03.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“, по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори денеска и ќе трае до крајот на август.

Отворање на изложбата „100 години Требениште“

Република - 14.03.2019

По претставувањето во Скопје, изложбата ќе гостува и во Софија и во Белград, а потоа и во Европа. Интерес за изложбата има во Париз, Берлин, Виена и во Загреб. Изложбата е заеднички проект на Археолошкиот музеј на Македонија, Народниот музеј од ...