TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Алфа - 06.10.2017

Невработените родители чии деца не се запишани во градинка, ќе можат од бугарското Биро за труд да добијат финансиски средства како дадилки. Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

+инфо - 06.10.2017

Платата на „дадилките“ ќе биде минималната и ќе може да се добива во период од максимум 18 месеци, a iсплатата ќе биде od европски средства. Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“.

На бабите и дедовците ќе им се плаќа за чување внуци

Република - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Телевизија Нова - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија со проект „Вработени родители“: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

еМагазин - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

На бабите и дедовците ќе им се плаќа за чување внуци

Среќа.mk - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

А1 On - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Сител - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Канал5 - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарија: Баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Локално - 06.10.2017

Во Бугарија од денеска стартува проектот „Вработени родители“. Со овој проект вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.

Бугарските баби и дедовци ќе гледаат внуци за плата

Вечер - 06.10.2017

Во Бугарија стартуваше проектот „Вработени родители", со кој вработените родители, чии деца не се запишани во градинка, ќе можат да аплицираат за средства доколку детето го чува невработен родител или баба и дедо.