TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Левицата: Две години нема информации како се трошат парите во Министерството за образование

Макфакс - 24.09.2020

Деталниот буџет на Министерството за образование и наука (МОН) не е достапен на официјалната страница, реагираат од партијата Левица. Како што објаснуваат од таму, последниот буџет кој е достапен е оној од 2018 година, додека за 2019 и 2020 година ...

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Антропол - 24.09.2020

„На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

И оваа учебна година ќе започне со старите проблеми

Алсат-М - 24.09.2020

Учебната година 2020/2021 година, покрај новите проблеми како резултат на пандемијата, ги носи и старите. Недостатокот на книги, нивната состојба, па дури и содржината, со години се без решение.

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Сител - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

ММС - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Лавица: Владата во услови на криза троши 1,1 милион евра за нови учебници за странски јазици, наместо да ги користи ...

+инфо - 24.09.2020

Партијата забележува и на нетранспарентноста на буџетот на Министерството за образование последните две години. Партијата Левица смета дека Владата непотребно ќе потроши над 1,1 милион евра за набавка на учебници по странски јазик во одновоното ...

„Левица“: Над милион евра за тендер за нови учебници што се набавуваат секоја година

Слободен Печат - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици кој ...

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници,што секоја година се набавуваат

Канал5 - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование, се наведува во соопштенеито на Левица.

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Press24 - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Либертас - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Магазин - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Опсервер - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...

Левица: Две години нема информации како се трошат парите во Министерството за образование

Точка - 24.09.2020

Деталниот буџет на Министерството за образование и наука (МОН) не е достапен на официјалната страница, реагираат од партијата Левица. Како што објаснуваат од таму, последниот буџет кој е достапен е оној од 2018 година, додека за 2019 и 2020 година ...

Левица: Над милион евра ќе се потрошат на тендер за нови учебници кои секоја година се набавуваат

Скопје1 - 24.09.2020

На само шест работни дена од одложениот почеток на учебната година, наставниците и учениците не знаат по кои нови странски учебници ќе учат учениците од целото основно образование. Тендерот за набавка на учебници за наставата по странски јазици – ...