TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Епл“ го награди малолетникот што откри безбедносен пропуст во нивниот систем

Макфакс - 11.02.2019

Американскиот тинејџер кој откри безбедносен пропуст во апликацијата на „Епл“ наречена „Фејс тајм“ наменета за спроведување видеоповици доби награда. „Епл“ сепак не откри колкава сума добил 14-годишниот Грант Томпсон, но се верува дека станува збор ...

Apple го награди тинејџерот кој го откри безбедносниот пропуст на FaceTime

Кајгана - 11.02.2019

Американскиот тинејџер кој го откри безбедносниот пропуст во апликацијата за видеоповици FaceTime на Apple, доби награда од компанијата. Apple не откри колкав износ добил 14-годишниот Грант Томпсон, но се смета дека се работи за сума што ќе му ...

Тим Кук повикан да сведочи за скандалот со FaceTime

Телефони.мк - 11.02.2019

Главниот извршен директор на Apple Тим Кук е повикан од Конгресот на САД да сведочи пред Комитетот за трговија со цел да го објасни поведението на Apple при скандалот со FaceTime апликацијата за iPhone.

HITECH„Епл“ го награди малолетникот што откри безбедносен пропуст во нивниот систем

Студенти - 11.02.2019

Американскиот тинејџер кој откри безбедносен пропуст во апликацијата на „Епл“ наречена „Фејс тајм“ наменета за спроведување видеоповици доби награда. „Епл“ сепак не откри колкава сума добил 14-годишниот Грант Томпсон, но се верува дека станува збор ...

„Епл“ го награди малолетникот што откри безбедносен пропуст во нивниот систем

Centar - 11.02.2019

Американскиот тинејџер кој откри безбедносен пропуст во апликацијата на „Епл“ наречена „Фејс тајм“ наменета за спроведување видеоповици доби награда. „Епл“ сепак не откри колкава сума добил 14-годишниот Грант Томпсон, но се верува дека станува збор ...