TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охрид го губи статусот на светско заштитено наследство од УНЕСКО?

Курир - 15.05.2019

Охрид ризикува да се вброи на листата места со светско и културно наследство во опасност. Ова го велат еколозите, според кои државата и градот немаат реализирано повеќе од половина од 19-те забелешки на Реактивната мисија на УНЕСКО, што ќе бидат ...

Парапетче околу Охридско Езеро, пак?

Слободен Печат - 15.05.2019

Главната причина за ваквата намера на УНЕСКО е неспособноста на Владата со нов закон да го уреди градежното инвестициско дивеење и управувањето со развојот на брегот и на водите на Охридското Езеро, во што не спаѓа само градот Охрид, туку и другите ...

Охрид го губи статусот на светско заштитено наследство од УНЕСКО?

Нетпрес - 15.05.2019

Охрид ризикува да се вброи на листата места со светско и културно наследство во опасност. Ова го велат еколозите, според кои државата и градот немаат реализирано повеќе од половина од 19-те забелешки на Реактивната мисија на УНЕСКО, што ќе бидат ...

Парапетче околу Охридско Езеро, пак?

CivilMedia - 15.05.2019

Пишува: Главната причина за ваквата намера на УНЕСКО е неспособноста на Владата со нов закон да го уреди градежното инвестициско дивеење и управувањето со развојот на брегот и на водите на Охридското Езеро, во што не спаѓа само градот Охрид, туку и ...

Орданоски: Ни евентуалната посета на Папата на Охрид во 2187 година, нема да може да ни помогне!

Магазин - 15.05.2019

Парапетче околу Охридско Езеро, пак? Главната причина за ваквата намера на УНЕСКО е неспособноста на Владата со нов закон да го уреди градежното инвестициско дивеење и управувањето со развојот на брегот и на водите на Охридското Езеро, во што не ...

Парапетче околу Охридско Езеро, пак?

+инфо - 15.05.2019

К ако што сум информиран од добро упатени културно-политички извори, македонската дипломатија е впрегната во напорот да се предупреди намерата на УНЕСКО на заседанието на Комитетот за светското културно наследство, што во јули годинава треба да се ...

Парапетче околу Охридско Езеро, пак?

Либертас - 15.05.2019

Како што сум информиран од добро упатени културно-политички извори, македонската дипломатија е впрегната во напорот да се предупреди намерата на УНЕСКО на заседанието на Комитетот за светското културно наследство, што во јули годинава треба да се ...