TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доаѓа од исток – училиштата се затвораат, се повеќе мртви

Порта - 26.10.2021

Зголемувањето на заразените, заклучоците и поделбите околу вакцинацијата, доведуваат до неизвесност и немир во многу европски земји. Бројот на заразени во Европа расте веќе трет ден. Само во Европа има раст на нови случаи на ковид 19 и покрај ...

ЕВРОПА ВЛЕГУВА ВО ВТОРА ЗИМА НА ПАНДЕМИЈАТА: Затворањата, вакцините и скокот на бројот на заразени направија хаос на ...

Фактор - 26.10.2021

Ситуацијата е особено проблематична во Источна Европа и Русија, каде поради слабиот интерес за вакцини (24 проценти во некои земји), бројот на смртни случаи и корона инфекции достигнува вртоглави височини.

Зимата во Европа ќе започне со „заклучувања“, зголемен број заразени, поделби за вакцини…

Вечер Прес - 26.10.2021

Заклучување, зголемување на бројот на заразени и поделба околу вакцината ќе го означи почетокот на зимата во Европа. Европа е единствениот дел од светот кој бележи зголемување на нови случаи на Ковид-19, објави Светската здравствена организација ...

Од заклучување до живот без рестриктивни мерки: Ваква е ситуацијата во Европа

Факултети - 26.10.2021

Европа е единствениот дел од светот што бележи зголемување на нови случаи на ковид-19, објави Светската здравствена организација (СЗО). Ова е трета последователна недела како Европа бележи зголемување на бројот на заразени со коронавирус.