TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сингапур на жителите ќе им плаќа за да водат поздрав живот

Иновативност - 18.09.2020

Грижата за сопственото здравје треба да им биде приоритет на сите луѓе во светот, но бидејќи многумина си го занемаруваат здравјето, лошо спијат, не се хранат здраво, не вежбаат, Сингапур ги презема работите во свои раце за да ги мотивира своите ...

Сингапур ќе им плаќа на жителите да носат паметен часовник на „Епл“

Факултети - 18.09.2020

Сингапур и компанијата „Епл“ подготвиле програма во која жителите ќе добијат ваучери доколку носат паметен часовник на „Епл“. Сингапурците што сакаат да добијат награда треба да ја преземат и да ја користат апликацијата за часовникот наречена ...