TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банарскиот систем е стабилен, смета Македонската банкарска асоцијација

Скопје инфо - 28.10.2020

Во изминатиот период сме сведоци на обиди за задирање во професионалниот пристап на работење на централната банка, велат од Асоцијацијата. Апелираат до сите општествени чинители да не се дозволи да се доведува во прашање поставеноста и начинот на ...

МБА: Укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на банкарскиот систем

Вечер Прес - 28.10.2020

Македонската банкарска асоцијација следејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Народната банка.

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Макфакс - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

Оштетените од Еуростандард банка излегуваат на нов протест

Република - 28.10.2020

Оштетените од пропадната Еуростандард банка најавија дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, на Народната банка. Како што наведуваат, локацијата е одбрана затоа што Народната Банка е еден од главните виновници за ситуацијата во која се ...

Оштетените од Еуростандард банка утре ќе протестираат пред Народната банка

Вечер Прес - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка за утре најавуваат нов протест пред зградата на Народната банка која ја сметаат за еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат.

Oштетени штедачи ќе протестираат пред Народна банка

МКД - 28.10.2020

Здужението Оштетени штедачи на Еуростандард банката еден ден пред Светскиот ден на штедењето, на 30 октомври ќе протестираат пред зградата на, како што велат, еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, Народната банка.

Оштетените штедачи на Еуростандард банка повторно на протест: Борбата продолжува за вистината и правдата!

Курир - 28.10.2020

Следствено на нашите досегашни објави до медиумите каде почнавме со јавно прикажувње на криминалот направен врз нас како дел од пропаѓањето на Еуростандард банка, би сакале со овој текст и воедно да ја известиме јавноста за нашиот втор протестен ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Вечер Прес - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

24Инфо - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Банкарство.мк - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Бизнис Вести - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Денар - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е важна за напредокот на земјата

Макфакс - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е важна за напредокот на земјата

Вечер - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

Опсервер - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Работна средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со еврокомесарот Гир

Канал5 - 27.10.2020

Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на напредно ниво, благодарение и на целосната поддршка од ЕУ Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Скопје1 - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е важна за напредокот на земјата

MTM - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

Frontline - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Пари - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

А1 On - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е на ...

Академик - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е важна за напредокот на земјата

Точка - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска - Гир: Усогласеност со ЕУ за напредок на земјата

Р.С.Европа - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Бежоска – Гир: Усогласеноста со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика е важна за напредокот на земјата

Centar - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

iPortal - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Народната банка успешно се усогласува со европските стандарди

Независен - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

MakPress - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Ангеловска-Бежоска – Гир: Усогласеноста на земјата со стандардите на ЕУ во сферата на монетарната политика на напредно ...

Граѓански збор - 27.10.2020

Позитивните оцени за Народната банка изнесени во годишниот извештај од Европската комисија за напредокот на земјата во 2020 година и за напредната усогласеност со барањата на Европската Унија (ЕУ) во сферата на монетарната политика и законодавството ...

Костовски ја отвори душата: Зад “Еуростандард” стои организиран криминал

Expres - 28.10.2020

Бизнисменот Трифун Костовски тврди дека зад стечајот на Еуростандард банката стои организиран криминал. “Ме боли, навистина ме боли направената неправда со стечајот на Еуростандард банка. Сметам дека оваа рана никогаш нема да зацели во мене.

Протест пред Народна банка на оштетените штедачи од Еуростандард банка

Нетпрес - 28.10.2020

Оштетените штедачи од Еуростандард банка најавуваат дека ќе протестираат пред Народна банка, в петок попладне. Тие до медиумите испратија известување во кое се вели: Следствено на нашите досегашни објави до медиумите каде почнавме со јавно ...

Oштетени штедачи на Еуростандард ќе протестираат пред Народна банка

Локално - 28.10.2020

Здужението Оштетени штедачи на Еуростандард банката еден ден пред Светскиот ден на штедењето, на 30 октомври ќе протестираат пред зградата на, како што велат, еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, Народната банка.

Oштетени штедачи од „Еуростандард“ банката ќе протестираат пред Народна банка

Скопје1 - 28.10.2020

Здужението Оштетени штедачи на Еуростандард банката еден ден пред Светскиот ден на штедењето, на 30 октомври ќе протестираат пред зградата на, како што велат, еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, Народната банка.

Оштетените штедачи на Еуростандард банка повторно на протест: Борбата продолжува за вистината и правдата!

Скопје инфо - 28.10.2020

Следствено на нашите досегашни објави до медиумите каде почнавме со јавно прикажувње на криминалот направен врз нас како дел од пропаѓањето на Еуростандард банка, би сакале со овој текст и воедно да ја известиме јавноста за нашиот втор протестен ...

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Опсервер - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

В петок оштетени штедачи на Еуростандард ќе протестираат пред Народна банка

+инфо - 28.10.2020

На 30 Октомври ќе протестираме, а на 31 Октомври ќе мечтаеме дека еден ден доколку проработи правниот систем и совеста на политичарите, и ние ќе славиме повторно - се вели во соопштението.

Oштетените штедачи на Еуростандард банка повторно ќе протестираат, сега пред Народната банка

Банкарство.мк - 28.10.2020

Здужението Оштетени штедачи на Еуростандард банка АД еден ден пред Светскиот ден на штедењето, на 30 октомври ќе протестираат пред зградата на Народната банка, за која како што велат тие е еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат.

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Вечер - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Н.Македонија - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

Штедачите од Еуростандард ќе одат „на гости“ пред Народна банка - СЕ ДО ЦРНАТА СРЕДА И НИЕ ГО СЛАВЕВМЕ ДЕНОТ НА ...

Фактор - 28.10.2020

Оштетените штедачи од Еуростандард банка повторно ќе го изразат својот револт против институциите, кои, како што велат, ги довеле во незавидна ситуација. Протестот има и симболичен датум, а тоа е петок, 30 октомври, на еден ден пред Светскиотден на ...

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

MTM - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

Нов протест на оштетените од Еуростандард банка

Точка - 28.10.2020

Оштетените од пропаѓањето на Еуростандард банка најавуваат дека ќе одржат втор протестен собир пред зградата, како што наведуваат, „на еден од главните виновници за ситуацијата во која се наоѓаат, а тоа е Народната Банка“.

МБА: Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање ...

Банкарство.мк - 28.10.2020

Македонската банкарска асоцијација с ледејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Н ародната банка.

МБА: Независноста и професионалноста на Народната банка се клучни за задржување на финансиската стабилност

Денар - 28.10.2020

Македонската банкарска асоцијација(МБА) следејќи ги најновите настани и дискусии во јавноста одржа состанок на кој се дискутираше за здравоста на банкарскиот систем и улогата на Народната банка.

МБА: Македонскиот банкарски систем стабилен

Сител - 28.10.2020

Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот. Банките и штедилниците продолжуваат да се грижат за клиентите – штедачите и кредитокорисниците и во услови на ...

Банкарскиот систем е стабилен, независноста и професионалноста на НБ се клучни за стабилноста, велат од МБА

Независен - 28.10.2020

Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот. Банките и штедилниците продолжуваат да се грижат за клиентите – штедачи те и кредитокорисниците и во у с лови ...

МБА: Македонскиот банкарски систем стабилен, независноста и професионалноста на НБ клучни за задржување на финансиската ...

А1 On - 28.10.2020

Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот. Банките и штедилниците продолжуваат да се грижат за клиентите – штедачите и кредитокорисниците и во услови на ...

МБА: Независноста и професионалноста на НБ клучни за задржување на финансиската стабилност

Слободен Печат - 28.10.2020

Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот. Банките и штедилниците продолжуваат да се грижат за клиентите – штедачи те и кредитокорисниците и во у с лови ...

МБА: Независноста и професионалноста на Народната банка се клучни за задржување на финансиската стабилност

+инфо - 28.10.2020

Во соопштението наведуваат дека независна и професионална централна банка е еден од столбовите на стабилноста на банкарскиот сектор. Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање ...

МБА: Македонскиот банкарски систем стабилен, независноста и професионалноста на НБ клучни за задржување на финансиската ...

24Инфо - 28.10.2020

Македонскиот банкарски систем е стабилен и укинувањето на дозволата на една мала банка не ја доведува во прашање стабилноста на системот. Банките и штедилниците продолжуваат да се грижат за клиентите – штедачи те и кредитокорисниците и во у с лови ...