TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна имунизацијата со петвалентната вакцина

Утрински - 15.09.2015

Петвалентната вакцина пристигна во Република Македонија, проверена е и е безбедна за употреба. Вакцинацијата со неа почна денеска во сите служби за имунизација во целата држава. Ова денеска го изјави Јованка Костовска, раководител на Секторот за ...

Стартува примената на петовалентните вакцини

МРТ - 15.09.2015

Со еден убод бебињата ќе бидат заштитени од дифтерија, полио и менингитис... Од денеска стартува примената на петовалентните вакцини. Дозите веќе се распределени до центрите за имунизација.

Месецов почнува имунизацијата со петваленти вакцини

МРТ - 14.09.2015

За месец и пол само во Скопје шествалентна вакцина примиле над 660 деца. Освен локално црвенило, педијатрите кај нив не забележале други несакани реакции... До крајот на месецов педијатрите очекуваа да почне имунизацијата со петвалентна вакцина.

Ќе расте ли списокот на задолжителни вакцини

Сител - 14.09.2015

Од утре почнува примената на петовалентните вакцини. Според информациите на Сител дозите веќе се распределени до центрите за имунизација. Со еден убод бебињата ќе бидат заштитени од дифтерија, полио и менингит.

Месецов почнува имунизацијата со петвалентни вакцини

Канал5 - 15.09.2015

До крајот на месецов педијатрите очекуваат да почне имунизацијата со петвалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина - пнеумококната, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.

Kризата ги остави без вакцини децата во Грција

Дневник - 13.09.2015

Грчката филијала на „Доктори на светот“ објави дека повеќе од 250 илјади деца во Грција немаат пристап до јавното здравство и не ги примаат неопходните вакцини. Генералниот секретар, на „Доктори на светот“ во Грција, Лијана Маили вели дека е тешко ...

Почна имунизацијата со петвалентната вакцина

Вечер Прес - 15.09.2015

Петвалентната вакцина пристигна во Република Македонија, проверена е и е безбедна за употреба. Вакцинацијата со неа почна денеска во сите служби за имунизација во целата држава. Ова денеска го изјави Јованка Костовска, раководител на Секторот за ...

Месецов почнува имунизацијата со петоваленти вакцини

Курир - 15.09.2015

До крајот на месецов педијатрите очекуваат да почне имунизацијата со петовалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина - пнеумокока, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.

Почна имунизацијата со петвалентната вакцина

Репортер - 15.09.2015

Петвалентната вакцина пристигна во Република Македонија, проверена е и е безбедна за употреба. Вакцинацијата со неа почна денеска во сите служби за имунизација во целата држава. Ова денеска го изјави Јованка Костовска, раководител на Секторот за ...

Имунизацијата со петовалентна вакцина треба да започне до крајот на месецов

Пулс24 - 15.09.2015

До крајот на месецов педијатрите очекуваат да почне имунизацијата со петовалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина - пнеумокока, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.

Месецов почнува имунизацијата со петоваленти вакцини

Press24 - 15.09.2015

До крајот на месецов педијатрите очекуваат да почне имунизацијата со петовалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина - пнеумокока, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.

Месецов почнува имунизацијата со петоваленти вакцини

Денешен - 15.09.2015

До крајот на месецов педијатрите очекуваат да почне имунизацијата со петовалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина – пнеумокока, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.

Месецов почнува вакцинација со петовалентна вакцина

Нетпрес - 15.09.2015

Педијатрите очекуваат до крајот на месецов да почне вакцинација со петовалентна вакцина. Тоа дава простор за воведување на новата вакцина – пнеумокока, што сега е по избор. Во текот на летото ја имаат примено речиси 40 дечиња.