TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ носеше најнегативни извештаи на Стејт департментот

Канал5 - 14.03.2019

Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава" и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот, денес реформите се препознаени, извештајот е охрабрувачки. ВМРО-ДПМНЕ е симбол за режим, заробена држава, криминал и кршење на човекови права.

Стејт департмент: Во Македонија има подобрување во работата на судството и слободата на медиумите

Канал5 - 14.03.2019

Во Македонија има подобрување во работата на судството и слободата на медиумите, но проблемот со широка распространетата корупција останува. Ова може да е главниот пресек на најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: СЈО помалку опструирано од порано

Алсат-М - 14.03.2019

Судовите лани помалку го опструирале Специјалното јавно обвинителство во споредба со претходните години. Ова е нотирано во извештајот на Стејт департментот во однос на човековите права за 2018 – та година во земјава.

Подобните судии Вангеловски, Зафирoвска, Лаличиќ и Костова се најдоа во Извештајот на Стејт департментот

Макфакс - 14.03.2019

Во Извештајот на Стејт департментот на САД за човековите права за 2018 година, меѓу другото е посочен специјалниот извештај на СЈО за четворицата судии кои дозволиле политиката директно да се вмеша во судството.

СДСМ: Препознаени се реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството

24Инфо - 14.03.2019

Според официјалниот извештај на Стејт Департментот на САД за човекови права, Република Северна Македонија бележи напредок во слободата на медиумите и судството. Стејт Департментот ја истакнува контролата врз безбедносните служби и потенцира дека во ...

Стејт департмент: Северна Македонија има прогрес во судството и медиумите

ТВ21 - 14.03.2019

Во најновиот извештај за човековите права на Стејт департментот стои дека во Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, но и натаму треба да се решаваат проблемите како што се корупцијата.

Напредок во слободата на медиумите, но, насилството врз новинарите останува

Глас на Америка - 13.03.2019

Стејт департментот го објави најновиот годишен извештај за човекови права ВАШИНГТОН — Владата презела чекори да истражи, обвини и казни официјални лица што направиле злоупотреби, се вели за Северна Македонија во најновиот извештај за човекови права ...

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот

Макфакс - 14.03.2019

ВМРО-ДПМНЕ е симбол за режим, заробена држава, криминал и кршење на човекови права. Извештајот за човекови права на Стејт Департментот на САД, после црни 11 години, конечно нотира напредок во слободата на медиумите и судството, соопшти СДСМ.

Подобните судии Вангеловски, Зафировска, Лаличиќ и Костова се најдоа во Извештајот на Стејт департментот

А1 On - 14.03.2019

Во Извештајот на Стејт департментот на САД за човековите права за 2018 година, меѓу другото е посочен специјалниот извештај на СЈО за четворицата судии кои дозволиле политиката директно да се вмеша во судството.

СДСМ: Препознаени реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството

Канал5 - 14.03.2019

Препознаени се реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството. Според официјалниот извештај на Стејт Департментот на САД за човекови права, Република Северна Македонија бележи напредок во слободата на ...

Стејт Департментот: Мерката притвор во опаѓање во Македонија

Фактор - 14.03.2019

Стејт Департментот во својот најнов извештај за човековоте права во Македонија во 2018-та вели дека судовите во повеќе наврати се одлучувале за други превентивни мерки на претпазливост кога се очекувало да им се додели притвор на осомничени и ...

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава“ и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот

Скопје1 - 14.03.2019

Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава“ и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот, денес реформите се препознаени, извештајот е охрабрувачки ВМРО-ДПМНЕ е симбол за режим, заробена држава, криминал и кршење на човекови права, се ...

Подобните судии Вангеловски, Зафирoвска, Лаличиќ и Костова се најдоа во Извештајот на Стејт департментот

Точка - 14.03.2019

Во Извештајот на Стејт департментот на САД за човековите права за 2018 година, меѓу другото е посочен специјалниот извештај на СЈО за четворицата судии кои дозволиле политиката директно да се вмеша во судството.

СДСМ: Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството

Скопје1 - 14.03.2019

Препознаени се реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството Според официјалниот извештај на Стејт Департментот на САД за човекови права, Република Северна Македонија бележи напредок во слободата на медиумите ...

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Независен - 14.03.2019

САД- Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ носеше најнегативни извештаи на Стејт департментот

24Инфо - 14.03.2019

Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава” и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот, денес реформите се препознаени, извештајот е охрабрувачки ВМРО-ДПМНЕ е симбол за режим, заробена држава, криминал и кршење на човекови права.

Вангеловски, Зафировска, Лаличиќ и Костова се најдоа во Извештајот на Стејт департментот

Либертас - 14.03.2019

Во Извештајот на Стејт департментот на САД за човековите права за 2018 година, меѓу другото е посочен специјалниот извештај на СЈО за четворицата судии кои дозволиле политиката директно да се вмеша во судството.

СДСМ: Препознаени реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството

Сител - 14.03.2019

Препознаени се реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството Според официјалниот извештај на Стејт Департментот на САД за човекови права, Република Северна Македонија бележи напредок во слободата на медиумите ...

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Опсервер - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департментот најде простор за споменување на судиите Вангеловски, Зафировска, Лаличиќ и Костова

МКД - 14.03.2019

Во најновиот извештај на Стејт департментот за човековите права стои дека во Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, но и натаму треба да се решаваат проблемите како што се корупцијата.

СДСМ: Препознаени реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судствотоб

MTM - 14.03.2019

Препознаени се реформите, Стејт Департментот констатира прогрес во слободата на медиумите и судството Според официјалниот извештај на Стејт Департментот на САД за човекови права, Република Северна Македонија бележи напредок во слободата на медиумите ...

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Press24 - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

А1 On - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Канал5 - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Локално - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Сител - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

24Инфо - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Н.Македонија - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Фокус - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Во Северна Македонија има високо ниво на корупција

+инфо - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Извештајот на Стејт департментот нотира високо ниво на корупција во Македонија

Нетпрес - 14.03.2019

Има напредок во медиумите и во судството во земјава, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

1tv - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството. Проблем останува корупцијата

Либертас - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Медиумите и судството со ограничена независност, проблем е корупцијата

Нова ТВ - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Во Северна Македонија сеуште постои високо ниво на корупција

Вечер - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството. Проблем останува корупцијата

iPortal - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

MTM - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Стејт департмент: Медиумите и судството со ограничена независност, проблем е корупцијата

Курир - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент, објавува Нова тв.мк.

Стејт Департментот до Владата: Имате проблем со корупцијата

Магазин - 14.03.2019

Во Република Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент, објавува Нова тв.мк.

Стејт департмент: Северна Македонија бележи прогрес во медиумите и судството

Телма - 14.03.2019

Во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, се наведува во најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент.

Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, останува да се реши корупцијата

CivilMedia - 14.03.2019

Во најновиот извештај за човекови права на американскиот Стејт департмент се наведува дека во Република Северна Македонија има напредок во медиумите и во судството, но дека сепак останува да се решат уште важни проблеми како корупцијата.

Стејт департмент: Северна Македонија останува да се решат проблемите со корупцијата

Република - 14.03.2019

Владата на Република Северна Македонија во 2018 година презела активности да истражи, обвини и казни полициски офцијални лица, кои направиле злоупотреби додека властите во земјата имале ефективна контрола врз безбедносните служби, но сепак постои ...

САД: Напредок, корупција и ограничена независнот на судството и медиумите

Р.С.Европа - 14.03.2019

Во најновиот извештај на Стејт департментот се препознава напредок во судскиот систем и медиумската сфера, но исто така се истакнува дека главни проблеми и натаму се корупцијата, ограничената независност на судската власт, но и поделеноста на ...