TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од „Фолксваген“ не се откажуваат од дизел моторите и најавуваат нивна ренесанса

Макфакс - 13.03.2018

И покрај скандалите околу манипулациите со издувните гасови од возилата и заканата за забрана на возила со дизел мотори во Германија, „Фолксваген“ ќе продолжува да инсистира на овој тип мотори, рече шефот на концернот, Матијас Милер, на ...

ЕВТИНО: Користени дизелаши од Германија ќе се продаваат во Македонија

МК News - 13.03.2018

Околку триста илјади дизел автомобили со Евро 5 стандард, по потекло од Германија по Нова година се повлечени од улиците на Германија и не смееат да се возат. Автомобилите се очекува да дојдат на пазарот во земјите на Западен Балкан, меѓу кои и ...

Пет причини зошто дизелите имаат поголем вртежен момент од бензинците

Кајгана - 13.03.2018

Дизелските мотори речиси секогаш развиваат поголем вртежен момент од бензинците со слична зафатнина. Зошто е тоа така? Како што објаснува Engineering Explained, постојат пет причини зошто дизел моторите имаат поголем момент на сила, а причините се ...

Од „Фолксваген“ не се откажуваат од дизел моторите и највуваат нивна ренесанса

Вечер - 13.03.2018

И покрај скандалите околу манипулациите со издувните гасови од возилата и заканата за забрана на возила со дизел мотори во Германија, „Фолксваген“ ќе продолжува да инсистира на овој тип на мотори, рече шефот на концернот Матијас Милер на ...

Пет причини зошто дизелите имаат поголем вртежен момент од бензинците (ВИДЕО)

USB - 13.03.2018

Дизелските мотори речиси секогаш развиваат поголем вртежен момент од бензинците со слична зафатнина. Зошто е тоа така? Како што објаснува Engineering Explained, постојат пет причини зошто дизел моторите имаат поголем момент на сила, а причините се ...

Од „Фолксваген“ не се откажуваат од дизел моторите и највуваат нивна ренесанса

Кајгана - 13.03.2018

И покрај скандалите околу манипулациите со издувните гасови од возилата и заканата за забрана на возила со дизел мотори во Германија, „Фолксваген“ ќе продолжува да инсистира на овој тип на мотори, рече шефот на концернот Матијас Милер на ...

Пресврт за дизелашите: Од Фолксваген со најава која ги израдува возачите на дизел возила

Sky - 13.03.2018

И покрај скандалите околу манипулациите со издувните гасови од возилата и заканата за забрана на возила со дизел мотори во Германија, „Фолксваген“ ќе продолжува да инсистира на овој тип мотори, рече шефот на концернот, Матијас Милер, на ...

Од „Фолксваген“ не се откажуваат од дизел моторите и најавуваат нивна ренесанса

Денар - 14.03.2018

И покрај скандалите околу манипулациите со издувните гасови од возилата и заканата за забрана на возила со дизел мотори во Германија, „Фолксваген“ ќе продолжува да инсистира на овој тип мотори, рече шефот на концернот, Матијас Милер, на ...