TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенија го произведе првиот сертифициран електричен авион на светот (ВИДЕО)

USB - 03.07.2020

Словенечка авиокомпанија го произведе првиот електричен авион во светот, сертифициран од Агенцијата на ЕУ за воздухопловна безбедност (EASA), што значи дека ги исполнува безбедносните стандарди и може да се користи комерцијално.

Словенците први во светот произведоа сертифициран електричен авион (ВИДЕО)

Канал5 - 03.07.2020

Словенечката компанија Пипистрел го произведе првиот електричен авион во светот, кој доби сертификат од Агенцијата за безбедност на воздухопловството на ЕУ (ЕАСА). Ова значи дека ги исполнува безбедносните стандарди и може да се користи за ...

Словенија го произведе првиот електричен авион одобрен од еу

Сакам да кажам - 03.07.2020

Словенија го произведе првиот целосно електричен авион кој доби сертификат од европската Агенција за безбедност во авиосообраќајот, што значи дека ги исполнува сите безбедносни стандарди и може да се користи за комерцијални цели.

Во Словенија произведен првиот авион на електричен погон на светот

Expres - 03.07.2020

Словенечката компанија Pipistrel го произведе првиот „електричен“ авион во светот, за кој е добиен сертификат од Агенцијата за безбедност на воздушниот на Европската унија (ЕАSА), што значи дека ги исполнува безбедносните стандарди и може да се ...

Словенија го произведе првиот сертифициран електричен авион во светот(видео)

Денар - 03.07.2020

Словенечката авиокомпанија го произведе првиот електричен авион во светот, сертифициран од Агенцијата на ЕУ за воздухопловна безбедност (EASA), што значи дека ги исполнува безбедносните стандарди и може да се користи комерцијално.