TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

65 годишен јубилеј на градинката „13-ти Ноември“

А1 On - 11.11.2016

Принцези и принцови, математичари и спортисти, пеперутки и детелинки, денеска децата од градинката “13-ти Ноември“ ги забавуваа присутните во Македонската опера и балет, заедно прославувајќи ја 65 годишнината од постоењето на нивната градинка.

Во Куманово полесно е да запишете дете на факултет отколку во градинка

Kumanovo News - 10.11.2016

Предизвикан од пофалбите на советниците на ВМРО-ДПМНЕ дека државата го субвенционира раѓањето на трето дете и со тоа го стимулира наталитетот во државата, претседателот на советот Максим Димитриевска ги нападна политичките опоненти дека токму ...

По 65 години, градинката „13 Ноември” во Центар е целосно реконструирана

Макфакс - 10.11.2016

По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструира градинката „13 Ноември“. Од дотраениот и руиниран објект, останаа само ѕидовите. Се’ друго е ново, квалитетно, современо и според сите највисоки еколошки стандарди за ваков тип на објект.

Прва реконструкција по 65 години

Скопје инфо - 10.11.2016

Градинката „13-ти Ноември“ во скопската Општина Центар, комплетно реновирана, за прв пат по цели 65 години. Крајно време за реконструкција на руинираниот објект во кој со години се споменуваше проблемот со влагата.

Градинката „13-ти Ноември“ прослави 65 години

+инфо - 11.11.2016

На 65 годишниот јубилеј, децата од градинката „13-ти Ноември“ добија и нови, современи, модерни и еколошки услови за престој и воспитување. Принцези и принцови, математичари и спортисти, пеперутки и детелинки, денеска децата од градинката „13-ти ...

По 65 години, градинката „13 Ноември“ во Центар целосно реконструирана

+инфо - 10.11.2016

По долги години, конечно е решен огромниот проблем со влагата, кој имаше штетни последици врз здравјето на децата и вработените. По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструираше градинката „13 Ноември“.

Градинката „13 Ноември“ во Центар целосно реконструирана ...

Н.Македонија - 10.11.2016

Градинката „13 Ноември“ во Центар целосно реконструирана По 65 години општина Центар комплетно ја реконструираше градинката “13 Ноември“ во современ, енергетски ефикасен објект. Како што се наведува во соопштението на општина Центар, градинката е на ...

Градинката „13 Ноември" во Центар е целосно реконструирана (ФОТО)

МКД - 10.11.2016

По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструираше градинката „13 Ноември". Од дотраениот и руиниран објект, останаа само ѕидовите. Сѐ друго е ново, квалитетно, современо и според сите највисоки еколошки стандарди за ваков тип на објект, велат ...

По 65 години, градинката „13 Ноември“ во Центар целосно реконструирана

Скопје инфо - 10.11.2016

По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструираше градинката „13 Ноември“. Од дотраениот и руиниран објект, останаа само ѕидовите. Се друго е ново, квалитетно, современо и според сите највисок еколошки стандарди за ваков тип на објект, ...

Градинката "13 Ноември" опремена според највисоки стандарди

Вечер Прес - 10.11.2016

По 65 години, општина Центар комплетно ја реконструираше градинката "13 Ноември" Од дотраениот и руиниран објект, останаа само ѕидовите. Се' друго е ново, квалитетно, современо и според сите највисоки еколошки стандарди за ваков тип на објект.

Занималните дотерани, децата возбудени: Градинката „13 Ноември“ прослави 65 години другарување (ГАЛЕРИЈА)

Република - 11.11.2016

Со музичко-сценскиот перформанс „Дете по дете детелинка“ градинката „13 Ноември“ денеска во Македонската опера и балет одбележа 65 години од основањето, јубилеј кој означува 65 години развој, растеж и постојана грижа за децата.