TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Њујоршките затвореници ќе мора да си ги купуваат книгите

Оff.net - 12.01.2018

Досегашната практика на користење донирани книги, или такви донесени од семејството и пријателите, за затвореници од три њујоршки затвори се укинува. Сега тие ќе мора да си ги купуваат книгите, и тоа од ограничен број издавачи и мал број ...

Кумановската библиотека го збогати книжниот фонд со над 2.000 книги

А1 On - 11.01.2018

Книжниот фонд на библиотеката „Тане Георгиевски“ е збогатен со нови 656 наслови или вкупно 2.176 книги. Набавката е извршена кон крајот на претходната година, а книгите се набавени од 14 различни издавачки куќи.

Кумановската библиотека се поднови со 656 нови наслови (фото)

Кумановски м. - 11.01.2018

loading... За 656 наслови е збогатен книжниот фонд на Јавната општинска установа Библиотека „Тане Георгиевски“ со последната набавка извршена кон крајот на 2017 година, со што вкупно 2.176 нови книги ќе им бидат достапни на корисниците.

Битолската библиотека се вклучи во рехабилитација и ресоцијализација на затворениците

Канал5 - 10.01.2018

Универзитетска библиотека ,,Свети Климент Охридски“, од Битола се вклучи во процесот на рехабилитација и ресоцијализација на осудениците во Казнено поправната установа Затвор Битола. Со таа цел библиотеката денеска донираше 70 наслови со кои треба ...

Затворениците во Битола добија нови книги за читање

Сител - 10.01.2018

Битолската библиотека донира книги за поуспешна рехабилитација и ресоцијализација на затворениците Историја на Македонија, дела од современи македонски писатели, светски бестселери со љубовна, трилер, психолошка и социјална тематика, ја сочинуваат ...

Битолската универзитетска библиотека донираше книги во Битолскиот затвор

А1 On - 10.01.2018

Националната установа универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола денеска додели 80 книги на битолскиот затвор. Директорите на библиотеката, Јелена Петровска и на битолскиот затвор Драган Крајовски, воедно потпишаа меморандум за соработка ...

Битолските затвореници добија 80 нови книги за читање

Сакам да кажам - 10.01.2018

Околу осумдесет книги донираше Народната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ за битолскиот затвор „Црн мост“ за затворениците да имаат поразновидна литература за читање. Меѓу насловите се дела од Димо Хаџи Димов, книги за историјата ...

Затворениците во битолскиот затвор добија 70 наслови на книги

Тера - 10.01.2018

Со цел подобрување на условите и програмите за рехабилитација и ресоцијализација на затворените лица денес градската библиотека од Битола донираше 70 наслови на книги во Затворот во Битола.

Битолските затвореници ќе читаат книги

Алфа - 10.01.2018

Без оглед на условите во кои претстојуваат, битолските затвореници од КПУ – Затвор Битола, од денеска ќе имаат поголем избор на книги за читање, а наскоро ќе добијат и комплетерина мина- библиотека.

Руска страст за читање: Необична кражба во библиотека

Руска реч - 10.01.2018

Каква тоа сила на духовна глад заслепила 24-годишна жителка на руската престолнина на културата ноќта меѓу 3 и 4 јануари за да се упати во несекојдневно „позајмување“ на книга во една градска библиотека во Санкт Петербург, изгледа дека никогаш нема ...

Библиотеката донираше 70 книги во битолскиот затвор

Шеталиште - 10.01.2018

Директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола м-р Јелена Петровска ја прифати иницијативата на директорот на КПУ Затвор Битола Драган Крајовски за спроведување на мерките за подобрување на условите и програмите за рехабилитација на осудените ...

Со нови наслови збогатен книжниот фонд во охридската библиотека

OhridNews - 10.01.2018

Книжниот фонд на охридската библиотека деновиве е збогатен со неколку нови наслови. Љубителите на пишаниот збор, од денес ќе можат да ги изнајмат книгите: „На дното и отфрлен во Париз и Лондон” од Џорџ Орвел, „Грациела” – Алфонс де Ламартин, „Еднаш ...

Кумановската библиотека го збогати книжниот фонд со над 2.000 книги...

Н.Македонија - 11.01.2018

Кумановската библиотека го збогати книжниот фонд со над 2.000 книги Книжниот фонд на библиотеката „Тане Георгиевски“ е збогатен со нови 656 наслови или вкупно 2.176 книги. Набавката е извршена кон крајот на претходната година, а книгите се набавени ...

Необична кражба во библиотека

Студенти - 11.01.2018

Каква тоа сила на духовна глад заслепила 24-годишна жителка на руската престолнина на културата ноќта меѓу 3 и 4 јануари за да се упати во несекојдневно „позајмување“ на книга во една градска библиотека во Санкт Петербург, изгледа дека никогаш нема ...