TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Унгарски совет до Шведска: Ако сакате да влезете во НАТО, покажете поголема почит кон Турција

Локално - 31.01.2023

Шведската влада треба „да се однесува поинаку“ ако сака да ја добие турската поддршка за нејзината кандидатура за влез во НАТО, изјави во вторникот унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто, додавајќи дека неодамнешното палење на ...

Шведските атлетичари може да го пропуштат ЕП во Турција поради напнатата политичка ситуација меѓу двете земји

Опсервер - 01.02.2023

Репрезентацијата на Шведска може да го пропушти Европското првенство во атлетика во сала во Турција поради напнатата политичка ситуација меѓу земјите, пишува „Expressen“. На 21 јануари во близина на турската амбасада во Стокхолм се одржа протест ...

Муслиманската заедница спречи палење на Тора пред израелската амбасада во Стокхолм

Во Центар - 31.01.2023

Шведското Министерство за надворешни работи соопшти дека се откажани демонстрациите пред израелската амбасада во Стокхолм, на кои требаше да биде и палењето на Тората. Во интервју за The Jerusalem Post, локалниот рабин рече дека всушност ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

Centar - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, повикувајќи се на новинската агенција STT, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Курир - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Шведска спречила палење на Тората пред израелската амбасада

Оff.net - 30.01.2023

Со помош на сериозен ангажман на високи израелски и шведски функционери викендов е забранет протест пред израелската амбасада во земјата на кој било планирано палење на светата книга на Евреите, Тората.

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

24Инфо - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Опсервер - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Муслиманите во Индонезија ги запалија знамињата на Шведска, Данска и Холандија пред Амбасадата во Џакарта

Слободен Печат - 31.01.2023

Муслиманите во Индонезија ги запалија знамињата на Шведска, Данска и Холандија откако се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија.

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Бриф - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Демонстранти во Индонезија палеа знамињата на Шведска, Данска и Холандија

Кумановски м. - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа синоќа пред шведската амбасада во Џакарта, на протест против палењето на копија од Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Република - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Фокус - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Канал5 - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

ТВ21 - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

4NEWS - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Вечер Прес - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

24Инфо - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

ФИНСКА ГО ШТИТИ „ВЕРСКИОТ МИР“ Полицијата нема да дозволи палење на Куранот на јавни места

+инфо - 31.01.2023

Да беше планирано палењето на Куранот, полицијата однапред ќе го известеше организаторот на протестот дека тоа нема да му биде дозволено, велат од финската полиција. Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

Опсервер - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

Во Центар - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

Либертас - 31.01.2023

Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира како „криминален чин“. На сличен начин ќе се третира и сквернавењето на светите книги.

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

Во Центар - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

Вечер Прес - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

Запалени знамиња на Шведска, Данска, Холандија пред шведската Амбасада во Џакарта

MakPress - 31.01.2023

Неколку стотици муслимани во Индонезија се собраа пред шведската Амбасада во Џакарта во знак на протест против палењето на копии на Куранот во Шведска и Холандија. По тој повод демонстрантите ги запалија портретите на данскиот антиисламски активист ...

Финската полиција нема да дозволи палење на Куранот

MakPress - 31.01.2023

Финската полиција најави дека нема да дозволи палење на свети книги како Куранот на јавни места. Според финските медиуми, кои се повикуваат на новинската агенција СТТ, Националната полициска агенција на Финска палењето на светите книги ќе го третира ...

Шведските атлетичари може да го пропуштат ЕП во Турција поради напнатата политичка ситуација меѓу двете земји

Бриф - 01.02.2023

Репрезентацијата на Шведска може да го пропушти Европското првенство во атлетика во сала во Турција поради напнатата политичка ситуација меѓу земјите, пишува „Expressen“. На 21 јануари во близина на турската амбасада во Стокхолм се одржа протест ...