TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поставен камен темелник на градот во кој ќе се тестираат нови технологии

Иновативност - 26.02.2021

Неодамна пишувавме за неуспехот на Google во развојот на паметни градови. Проектот за паметниот град во близина на Торонто и проектот благодарение на кој Портланд требаше да стане паметен пропаднаа поради несогласувања околу споделувањето податоци, ...

Паметен град? Не благодарам: Граѓаните одбија да бидат „лабораториски глувци“

Кајгана - 26.02.2021

Паметните градови, користејќи голем број сензори, софтвер и со помош на вештачка интелигенција, би требало да им го олеснат животот на жителите. Сепак, не секој сака да учествува во вакви проекти.