TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Столтенберг предложи пакет помош за Украина во вредност од 100 милијарди евра

Локално - 02.04.2024

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предложи петгодишен пакет воена помош за Украина во вредност од 100 милијарди евра со кој Северноатлантската алијанса ќе му даде подиректна поддршка на Киев, потврдија денеска пет неименувани дипломати ...

Столтенберг предлага 100 милијарди евра воена помош за Украина

Глас на Америка - 02.04.2024

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг, предложи петгодишен пакет воена помош за Украина од 100 милијарди евра (107 милијарди долари), што ќе ѝ даде на западната алијанса подиректна улога во обезбедувањето поддршка на Киев, изјавија во ...

Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина

Курир - 02.04.2024

Според извори запознаени со дискусиите, сојузниците уште разговараат за предлогот на Столтенберг. Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди ...

Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина, пишува „Блумберг“

Рацин - 02.04.2024

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...

Блумберг: Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина

365 - 02.04.2024

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...

Блумберг: Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина

Слободен Печат - 02.04.2024

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...

Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина, пишува „Блумберг“

Во Центар - 02.04.2024

– Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...

Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина, пишува „Блумберг“

Пулс24 - 03.04.2024

– Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...

Столтенберг предлага да се создаде фонд од 100 милијарди долари за пет години за Украина, пишува „Блумберг“

MakPress - 03.04.2024

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, предлага создавање фонд во кој сојузниците на Алијансата ќе придонесат за Украина со 100 милијарди долари во текот на пет години, како дел од пакетот мерки за помош за земјата, кои лидерите на ...