TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мерцедес за една недела направи уред кој може да ги замени респираторите

МКД - 30.03.2020

За помалку од една недела направен е апарат за помош при дишењето кој може да им помогне на пациентите да избегнат интензивна нега, јавува Би-би-си . Инженерите на Лондонскиот универзитет работеле со британски УЦЛХ и Мерцедес Формула 1 на изработка ...

Формула 1 тимот на Мерцедес создаде Уред за дишење за болните од КОВИД-19

Сакам да кажам - 30.03.2020

Уред за дишење што може да им помогне на заболените од КОВИД-19 е создаден за само една недела. Во негова изработка учествувале инженерите на Универзитетскиот колеџ во Лондон и на Формула 1 тимот на Мерцедес и тој доставува кислород во белите ...

„Мерцедес“ за една недела направи уред што може да ги замени респираторите

Макфакс - 30.03.2020

За помалку од една недела, направено е помагало за дишење со цел да им овозможи на пациентите да избегнат интензивна нега, пренесува Би-би-си. Инженерите од Универзитетот во Лондон работеле со лекарите во Универзитетската болница во овој град и ...

ИНОВАЦИЈА ОД ФОРМУЛА 1 ТИМОТ НА МЕРЦЕДЕС: Болните ќе дишат со маски без респиратор

Фактор - 30.03.2020

Инженери од Универзитетскиот колеџ во Лондон, како и од Мерцедес тимот на Формула 1 создадоа апарат кој доставува кислород во белите дробови без потреба од респиратор. Ако тестирања поминатинат како што треба, Мерцедес може дневно да произведе до ...

Мерцедес за една недела направи уред кој може да ги замени респираторите

24Инфо - 30.03.2020

За помалку од една недела, направено е помагало за дишење со цел да им овозможи на пациентите да избегнат интензивна нега, пренесува Би-би-си. Инженерите од Универзитетот во Лондон работеле со лекарите во Универзитетската болница во овој град и ...

Мерцедес за една недела направи уред кој може да ги замени респираторите

USB - 30.03.2020

За помалку од една недела, направени е помагало за дишење со цел да им овозможи на пациентите да избегнат интензивна нега, пренесува Би-би-си. Инженерите од Универзитетот во Лондон работеле со лекарите во Универзитетската болница во овој град и ...

Мерцедес за една недела направи уред кој може да ги замени респираторите

MTM - 30.03.2020

За помалку од една недела, направено е помагало за дишење со цел да им овозможи на пациентите да избегнат интензивна нега, пренесува Би-би-си. Инженерите од Универзитетот во Лондон работеле со лекарите во Универзитетската болница во овој град и ...

Мерцедес за една недела направи уред кој може да ги замени респираторите

Курир - 30.03.2020

За помалку од една недела направен е апарат за помош при дишењето кој може да им помогне на пациентите да избегнат интензивна нега, јавува Би-би-си. Инженерите на Лондонскиот универзитет работеле со британски УЦЛХ и Мерцедес Формула 1 на изработка ...

За помалку од една недела Мерцедес создаде уред кој може да ги замена респираторите за заболените од ковид-19

Таратур - 30.03.2020

На гигантот Мерцедес му беше потребно помалку од една недела за да направи уред за помош при дишењето кој може да им помогне на пациентите да избегнат интензивна нега, пренесува ВВС. Инженерите на Лондонскиот универзитет работеле со британски УЦЛХ и ...

Ф1 тимот на Mercedes направи уред – замена за респираторите

24auto - 30.03.2020

Формула 1 ги собира најдобрите инженери и има можеби најнапредна технологија, а тоа го покажа тимот на Mercedes. Тие за помалку од една седмица направија апарат за помош при дожењето што може да им помогне на пациентите да избегнат лежење на ...