TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Курајчани денес протестираа пред ЕВН

ТВМ - 14.03.2018

Курајчани денеска преку мирен протест го изразија својот револт кон ЕВН Македонија, поради зачестените прекини на електро снабдувањето во ова охридско село. Тие од ЕВН побараа, под итно да предложат план за неопходни инвестиции и изградба на нов ...

Жителите од Куратица бараат обновување на електричната мрежа

OhridNews - 14.03.2018

Жители на селото Куратица, денес, со протест и транспаренти пред зградата на ЕВН во Охрид побараа обновување на мрежата со цел решавање на долгогодишните проблеми со кои се соочуваат. Како што велат, при секои врнежи од дожд и снег доаѓа до ...

Протест на жители од охридски села, се жалат на електроснабдувањето во зима

Либертас - 14.03.2018

Жители на охридското село Куратица денеска одржаа протест пред седиштето на ЕВН во Охрид поради, како што велат, честите прекини во дистрибуција на електрична енергија во домаќинствата во селото во зимскиот период.

Протест на жители од охридски села, се жалат на електроснабдувањето...

Н.Македонија - 14.03.2018

Протест на жители од охридски села, се жалат на електроснабдувањето Жители на охридското село Куратица денеска одржаа протест пред седиштето на ЕВН во Охрид поради, како што велат, честите прекини во дистрибуција на електрична енергија во ...