TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

Сител - 30.05.2023

Во 2022 година, идентификувани се девет жртви на трговија со луѓе од кои осум женски и едно машко лице. Најголем број од нив, се деца - седум на возраст од 14 до 17 години. Според видот на експлоатацијата, во најголем број од случаите се ...

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

Опсервер

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација, минатата година имало девет жртви на трговија со луѓе

MakPress

Три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација годинава, вели Тренчевска

Скопје инфо

Тренчевска: Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

А1 On

Децата се најчести жртви на трговија со луѓе, годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација

Слободен Печат

Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација, објави Тренчевска

Н.Македонија

ММС Република Канал5 Press24 360 степени Либертас Во Центар Независен

Трговијата со луѓе станува сè поалармантна

Алсат-М - 30.05.2023

Во текот на изминатата година идентификувани се девет жртви на трговија со луѓе, од кои осум девојчиња и едно момче на возраст од 14 до 17 години. Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска рече дека во текот на 2023 година три ...

Тренчевска: Три девојчиња годинава биле жртви на сексуална експлоатација

Мета

Три девојчиња годинава биле цел на сексуална експлоатација, рече министерката Тренчевска

Макфакс

Куманово има мобилен тим за идентификација на ранливи категории граѓани и жртви на трговија со луѓе

Kumanovo News

Три девојчиња годинава биле цел на сексуална експлоатација, кажа министерката Тренчевска

Точка

ТРИ ДЕВОЈЧИЊА БИЛЕ СЕКСУАЛНО ЕКСПЛОАТИРАНИ Министерката Тренчевска презентираше податоци за трговијата со луѓе во 2022 година

+инфо

Три девојчиња годинава биле цел на сексуална експлоатација, рече министерката Тренчевска

Centar

Тренчевска: Посветено работиме на развивање и подобрување на националните политики за превенција и подигање на јавната ...

Република - 30.05.2023

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска заедно со министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, заменикот амбасадор на Сојузна Република Германија, Ото Граф, директорот на ГИЗ во Република Македонија Давид Оберхубер ...

Тренчевска: Посветено работиме на националните политики за превенција и подигање на јавната свест за појавата на трговијата со луѓе

Frontline

Тренчевска: Посветено работиме на развивање и подобрување на националните политики за превенција и подигање на јавната свест за појавата на трговијата со луѓе

24Инфо

Тренчевска: Посветено работиме на развивање и подобрување на националните политики за превенција и подигање на јавната свест

Lider

Три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација во 2023

Локално

Регионална конференција: „Успешни заедно! Регионални увиди и пристапи за спречување и борба против трговијата со луѓе“

Опсервер - 30.05.2023

Забележуваме дека повеќе пари се остваруваат и добиваат со криумчарење луѓе, отколку со криумчарење дроги, ова е една промена која ја забележуваме во последнава декада и гледаме дека оваа појава се зачестува.

Спасовски учествуваше на регионалната конференција на МАРРИ „Успешни заедно! Регионални согледувања и пристапи за спречување и борба против трговијата со луѓе“

4NEWS

Спасовски учествуваше на регионалната конференција на МАРРИ „Успешни заедно! Регионални согледувања и пристапи за спречување и борба против трговијата со луѓе”

24Инфо

Спасовски: МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

Бизнис Вести

Спасовски: МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

MakPress

МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

Frontline

Спасовски: МВР со посебно внимание пристапува кон случаите на трговија со луѓе

Курир

Опсервер Lider Нетпрес Сител Press24 Вечер Прес Канал5 24 Вести