TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекорд на Метрополитен музејот: 7,36 милиони посетители

А1 On - 12.01.2019

Најголемиот американски музеј, Метрополитен во Њујорк, кој има три локации во градot, во 2018 година го посеиле 7.360.000, што е рекорд за една година. Во претходната 2017 година, музејот имаше седум милиони посети.

Во „Метрополитен“ – 7.360.000 посетители

Н.Македонија - 12.01.2019

Најголемиот американски музеј, „Метрополитен“ во Њујорк, кој има три локации во градот, во текот на изминатата 2018 година го посетиле седум милиони и 360.000 посетители, што е рекордна посетеност досега. Една година порано имало седум милиони гости.

Во „Метрополитен“ – 7.360.000 посетители

Студенти - 13.01.2019

Најголемиот американски музеј, „Метрополитен“ во Њујорк, кој има три локации во градот, во текот на изминатата 2018 година го посетиле седум милиони и 360.000 посетители, што е рекордна посетеност досега. Една година порано имало седум милиони гости.