TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Слонови заспале во шума да се одморат после патување долго 15 месеци

ММС - 10.06.2021

Познатото стадо залутани слонови од Кина застанало да се одмори, после 15-месечно патување далеку од нивното природно живеалиште. Нивната одисеја ги маѓепса луѓето низ целата земја и светот, а кинеските власти направиле извонредни напори да го ...

Милиони луѓе во Кина онлајн следат залутано стадо на слонови

Окно - 10.06.2021

Десетици дронови следат едно залутано стадо на слонови 24 часа, секој ден. Каде и да одат, стадото е придружувано од полицијата. А кога стадото слонови јадат и спијат, нив преку стриминг во живо ги гледаат милиони луѓе онлајн.

Милиони луѓе во Кина онлајн следат залутано стадо на слонови

Радио МОФ - 09.06.2021

Десетици дронови следат едно залутано стадо на слонови 24 часа, секој ден. Каде и да одат, стадото е придружувано од полицијата. А кога стадото слонови јадат и спијат, нив преку стриминг во живо ги гледаат милиони луѓе онлајн, пренесува „ СиЕнЕн “.

Вирални фотки го освоија светот: По 15 месеци и поминати 500km, слонови уживаат во заслужена дремка

Црнобело - 09.06.2021

Стадо од 15 слонови од загрозен вид со месеци лута низ Кина, а последниве недела-две и јавноста будно го следи неговото движење. Досега слоновите поминале над 500 километри, а неодамна застанале да одморат во шума.