TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Карпош продава 40.000 квадрати државно земјиште кај касарната „Илинден“, ќе се гради цела населба

Слободен Печат - 31.01.2023

Над 40.000 квадратни метри државно земјиште кај касарната „Илинден“ ќе бидат продадени од Општина Карпош, а на просторот потоа ќе може да се градат згради, откако советниците на вчерашната седница ја изгласаа одлуката, пренесе „ СДК.мк “.

Ќе се градат згради, амбасади, објекти за потребите на МО и на МОН

Вечер Прес - 31.01.2023

Станува збор за 11 парцели во делот кај касарната „Илинден“, опфатени со ДУП-от за градскиот кварт ССИ 03, блок што е донесен во 2018 година, а кои се со намена А2 – „мали“ зградички од П+5+ПК, за кои ќе се отуѓуваат 11 градежни парцели со површина ...

Општина Карпош ќе продава Државно земјиште кај касарната Илинден за станбени згради

Сакам да кажам - 31.01.2023

Државно земјиште со површина од над 40.000 метри квадратни кај касарната Илинден во Скопје ќе се продава за изградба на згради. На вчерашната седница на Советот на Општина Карпош беше изгласана одлуката за отуѓување на градежно земјиште за ...

Карпош продава 40.000 квадрати државно земјиште кај касарната „Илинден“ за да се гради цела населба

Нетпрес - 31.01.2023

Над 40.000 квадратни метри државно земјиште кај касарната „Илинден“ ќе бидат продадени од Општина Карпош, а на просторот потоа ќе може да се градат згради, откако советниците на вчерашната седница ја изгласаа одлуката, пренесе „ СДК.мк “.