TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што треба да знаете за новите позаразни облици на омикронскиот сој, кои забрзано се шират во светот?

Вечер Прес - 30.06.2022

Подваријантите на омикронските соеви BA.4 и BA.5, се одговорни за последното зголемување на бројот на заразени луѓе ширум светот. Она што може да се види досега е дека новите подтипови на омикрон полесно се пренесуваат од првите подваријанти.

Нов бран на коронавирусот е пред врата, а во прашање е најлошата верзија на омикрон

Слободен Печат - 30.06.2022

Коронавирусот повторно се враќа на голема врата. Во Европа се регистрирани подваријантите на сојот омикрон – BA.4 и BA.5 , кои побрзо се шират од другите и може да се очекува наскоро да станат доминантни.

ДАЛИ ЌЕ ДОЈДЕ ДО ГОЛЕМ ПОРАСТ НА НОВОЗАБОЛЕНИ? Нов бран на КОВИД е пред врата, а во прашање е најлошата верзија на ...

Panacea.mk - 30.06.2022

Ако и вие сте мислеле дека за КОВИД-19 повеќе нема да читате секој ден, се чини дека тоа е далеку од вистината. П одваријантата на омикрон, ВА.5 е варијанта на вирусот која се појави и се чини дека токму во Њујорк е дојдено до зголемување на бројот ...

РАСТЕ БРОЈОТ НА ПОЗИТИВНИ НА КОВИД-19: Реинфекциите се сè почести – Колкава е веројатноста повторно да се заразите со ...

Pedijatar.mk - 29.06.2022

Реинфекциите со Ковид станаа сè почести, поради падот на антителата и еволуцијата на вирусот Р асте бројот на позитивни лица на Ковид-19. Според последните податоци, очигледно е дека варијантите на омикрон BA.4 и BA.5 започнуваат нов бран на ...

Нов бран на коронавирус во Европа, новите соеви ја избегнуваат имунолошката заштита

Република - 28.06.2022

Европа минува низ седмиот бран на Ковид-19, во голема мера објаснет со новите соеви на вируси кои имаат силен капацитет да ја избегнат заштитата создадена од вакцинацијата и претходните инфекции.

Што треба да знаете за новите позаразни облици на омикронскиот сој, кои забрзано се шират во светот

Zoom - 30.06.2022

Подваријантите на омикронските соеви BA.4 и BA.5, се одговорни за последното зголемување на бројот на заразени луѓе ширум светот. Она што може да се види досега е дека новите подтипови на омикрон полесно се пренесуваат од првите подваријанти.