TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рецензија Nokia со HMD пред првиот голем скандал

Телефони.мк - 23.03.2019

HMD Global компанијата од Финска откако го доби правото да го користи брендот на некогаш моќната Nokia сега се соочува со првиот поголем скандал кој може да ја наруши репутацијата на пазарот и да ја намали довербата кај корисниците.

Нокиа под истрага, се сомнева дека компанијата ѝ праќала податоци на Кина

Макфакс - 22.03.2019

Финските власти објавија дека започнале истрага против „Нокиа“ заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони на Нокиа се произведуваат под лиценца на финската компанија Глобал ХМД, која рече дека ...

Nokia е под истрага: Се сомничи дека праќала податоци на Кина

Денар - 22.03.2019

Финските власти објавија дека отпочнале истрага против Nokia поради можниот неовластен пренос на личните податоци на корисниците во Кина. Мобилните телефони на Nokia се произведени под лиценца од финската компанија HMD Global која соопшти дека ...

Нокиа е во големи проблеми: Обвинувања за продажба на лични податоци на голема сила

Фактор - 22.03.2019

Нокиа е во центарот на скандал а властите во Финска објавија дека водат истрага против таа компанија поради можен неовластен пренос на лични податоци од корисниците во Кина. Мобилните телефони на Нокиа како што се наведува се произведуваат под ...

Под истрага смартфоните на „Нокиа“ за испраќање информации до сервери во Кина

Локално - 22.03.2019

Властите во Финска објавија дека ќе започнат истрага на компанијата „ХМД Глобал“, која ја има лиценцата за мобилните телефони под брендот „Нокиа“. Причината е сомневање дека паметните телефони на компанијата испраќале информации до серверите во ...

Нокиа под истрага, се сомнева дека компанијата ѝ праќала податоци на Кина

24Инфо - 22.03.2019

Финските власти објавија дека започнале истрага против „Нокиа“ заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони на Нокиа се произведуваат под лиценца на финската компанија Глобал ХМД, која рече дека ...

Нокиа е под истрага: Се сомничи дека праќала податоци на Кина

Локално - 22.03.2019

Финските власти објавија дека отпочнале истрага против Nokia поради можниот неовластен пренос на личните податоци на корисниците во Кина. Мобилните телефони на Nokia се произведени под лиценца од финската компанија HMD Global која соопшти дека ...

Нокиа под истрага, се сомнева дека компанијата ѝ праќала податоци на Кина

Centar - 22.03.2019

Финските власти објавија дека започнале истрага против „Нокиа“ заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони на Нокиа се произведуваат под лиценца на финската компанија Глобал ХМД, која рече дека ...

Nokia под истрага, се сомнева дека компанијата ѝ праќала податоци на Кина

USB - 22.03.2019

Финските власти објавија дека започнале истрага против Nokia заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони на Нокиа се произведуваат под лиценца на финската компанија Глобал ХМД, која рече дека ...

Нокиа под истрага поради неовластено пренесување податоци на Кина

Вечер - 22.03.2019

Финските власти објавија дека започнале истрага против „Нокиа“ заради можното неовластено пренесување лични податоци на корисниците на Кина. Мобилните телефони на Нокиа се произведуваат под лиценца на финската компанија Глобал ХМД, која рече дека ...