TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лицата со хендикеп контра Законот за социјална заштита кој го предлага Царовска

Сител - 17.11.2018

Лицата со хендикеп реагираат дека со нацрт-измените на Законот за социјална заштита им се ускратуваат правата, но и парите кои ги добиваат од државата. Итно бараат да се стопира процесирањето на овој закон.

Владата на лицата со хендикеп ќе им ги скрати правата

Курир - 17.11.2018

Не само што не им помага, туку со новите законски измени им одмага на лицата со хендикеп. Со Нацрт-измените на Законот за социјална заштита Владата на лицата со хендикеп ќе им ги скрати правата, велат од здружението „Хендикеп-плус“.

„Хендикеп плус“: Владата ќе ни ги скрати правата на нас, лицата со хендикеп

Алфа - 17.11.2018

Не само што не им помага, туку со новите законски измени им одмага на лицата со хендикеп. Со Нацрт-измените на Законот за социјална заштита Владата на лицата со хендикеп ќе им ги скрати правата, велат од здружението „Хендикеп-плус“.