TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со целосна реализација на планот за дисперзија би се решил само еден од многуте проблеми на зависниците

Алфа - 19.07.2019

Дискриминирани, патувајќи и по неколку часа само за да ја земат неопходната метадонска терапија во центри што работат само до 14 часот, половично лекувани од медицински сестри или лекари чија специјалност не е психологија.

ХОПС: Дисперзијата на програмите за лекување зависности најдобро ќе одговори на потребите на клиентите

Макфакс - 19.07.2019

Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување на зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

Центарот за зависности од Кисела вода ќе се прошири и во Ченто, Аеродром, Бардовци и Карпош

Радио МОФ - 19.07.2019

Министерството за здравство донесе одлука за дисперзија на пациентите вклучени во програмата за третман и превенција на зависности, со што од Центарот од Кисела вода ќе се распределат и во Аеродром, Ченто, Бардовци и Карпош.

Со дисперзираниот систем на пациенти, ќе се решава децениски проблем со зависниците

Скопје1 - 19.07.2019

Министерството за здравство ја известува јавноста дека се во тек подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода.

Граѓаните загрижени за безбедноста на своите деца: Филипче ги префрла зависниците во повеќе општини, се подготвува нов ...

Курир - 19.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

Поликлиниките во Аеродром и Ченто место каде зависниците ќе ја примаат метадонската терапија

Сител - 18.07.2019

Во пунктови во поликлиниките Јане Сандански и Ченто од септември зависници ќе земаат метадонска терапија. Министерот за здравство во изјава за Сител потврди дека со дисперзијата што ја прават, во Центарот за зависности во Кисела Вода ќе останат само ...

Наместо во центарот во Ккисела Вода зависниците ќе ја земаат терапијата таму каде што живеат

24 Вести - 18.07.2019

Наместо во Центарот за зависници во Кисела Вода, пациентите метадонската терапија ќе ја подигнуваат во општината во која живеат. Освен во Кисела Вода терапија ќе се зема и во Јане Сандански, Ченто, Бардовци и Карпош.

МЗ: Пациентите вклучени во програмата за третман на зависности ќе добиваат метадон на локација која им е во близина

Press24 - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

ХОПС: Дисперзијата на лекувањето на зависности најдобро ќе одговори на потребите на клиентите

24Инфо - 19.07.2019

дружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување на зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Телма - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Од септември терапија за зависници ќе се дели во поликлиниката во Аеродром

Press24 - 18.07.2019

Во пунктови во поликлиниките Јане Сандански и Ченто од септември зависници ќе земаат метадонска терапија. Министерот за здравство во изјава за Сител потврди дека со дисперзијата што ја прават, во Центарот за зависности во Кисела Вода ќе останат само ...

Зависниците терапијата ќе ја земаат во најблиските пунктови до местото на живеење

Фокус - 19.07.2019

Наместо во Центарот за зависници во Кисела Вода, пациентите метадонската терапија че ја земаат во поликлиниките во Кисела Вода, Јане Сандански, Ченто, Бардовци и Карпош. Заедно со пациентите ќе се распределуваат и психијатрите кои сега работат со ...

МЗ: Пациентите кои земаат метадон ќе добиваат на локација која им е најблиску до местото на живеење

Слободен Печат - 18.07.2019

Од Министерството посочуваат дека регистрирани се вкупно 520 пациенти кои се дел од програмата за лекување и третман на зависности. Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет ...

Здружението ХОПС ја поздравува одлуката за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност

MTM - 19.07.2019

Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

ФИЛИПЧЕ: Терапија за зависниците не само во Расадник туку и по други пунктови

Фактор - 19.07.2019

Ќе се дисперзираат дел од пациентите од Центарот за зависности во Кисела Вода. Зависниците ќе добиваат терапија најблиску кајшто живеат, напиша на својот фејсбук профил минстерот за здравство Венко Филипче.

Од септември терапија за зависници ќе се дели во поликлиниката во Аеродром

Курир - 18.07.2019

Во пунктови во поликлиниките Јане Сандански и Ченто од септември зависници ќе земаат метадонска терапија. Министерот за здравство во изјава за Сител потврди дека со дисперзијата што ја прават, во Центарот за зависности во Кисела Вода ќе останат само ...

МЗ: Пациентите вклучени во програмата за третман на зависности ќе добиваат метадон на локација која им е најблиску до ...

24Инфо - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански”, во ...

Здружението ХОПС ја поздравува одлуката за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност

Опсервер - 19.07.2019

Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Опсервер - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Пациентите вклучени во програмата за третман на зависности ќе добиваат метадон на локација која им е најблиску до ...

ММС - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански”, во ...

ХОПС: Пристапот до лекување на зависности блиску до местото на живеење е право, а не привилегија

CivilMedia - 19.07.2019

Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Локално - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Метадонска терапија на локација најблиску до местото на живеење

1tv - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

ХОПС: Дисперзијата на програмите за лекување зависности најдобро ќе одговори на потребите на клиентите

Centar - 19.07.2019

Здружението „ХОПС – Опции за здрав живот“ – Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

Зависниците ќе добиваат терапија и во поликлиниките „Јане Сандански“, во Ченто и Бардовци и во ГОБ „8 Септември”

24Инфо - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Зависниците ќе добиваат метадон на локација која им е најблиску до местото на живеење

Независен - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

ХОПС ја поздравува одлуката за децентрализација на лекувањето на зависности

MakPress - 19.07.2019

Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје ја поздравува одлуката на Министерството за здравство за почеток на дисперзија на програмите за лекување зависност, односно децентрализација на третманот на повеќе локации во Скопје.

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Канал5 - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Пациентите вклучени во програмата за третман на зависности ќе добиваат метадон на локација која им е најблиску до ...

Либертас - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

Зависниците од Центарот во Кисела вода ќе се лекуваат во уште четири пункта

Нетпрес - 19.07.2019

„Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Пациентите вклучени во програмата за третман на зависности ќе добиваат метадон на локација која им е најблиску до ...

Канал5 - 18.07.2019

– Во тек се административно-технички подготовки на пунктовите кои се веќе просторно опремени и веднаш по нивното завршување тие ќе бидат пуштени во функција, наведуваат од Министерството. Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и ...

МЗ: Во уште четири скопски општини ќе се отворат центри за лекување зависности

+инфо - 19.07.2019

Кој зависник кадешто живее, таму ќе зема метадон, според Дисперзираниот систем на пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности, со кој ндлежните очекуваат дека ќе се реши деценискиот проблем со Центарот за ...

Пациентите ќе земаат „метадон“ во поликлиника што им е најблиску до дома

+инфо - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Сител - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Наместо во Кисела Вода, зависниците ќе земаат метадон таму каде што живеат

Скопје1 - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

1tv - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Метадон и во поликлиниките во Јане Сандански и Ченто

Денешен - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

MTM - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Пациентите од центарот на зависници терапија ќе добиваат и во Градска и во Јане Сандански

MakPress - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

Зависниците ќе добиваат терапија и во поликлиниките „Јане Сандански“, во Ченто и Бардовци и во ГОБ „8 Септември”

iPortal - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Наместо во Кисела Вода, зависниците ќе земаат метадон таму каде што живеат

Република - 18.07.2019

Пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција на зависности ќе можат да добиваат метадон на пет локации кои им се најблиску до местото на живеење, односно во поликлиниката во населбата Ченто, во поликлиниката „Јане Сандански“, во ...

МЗ: Дисперзираниот систем на пациентите во уште четири други општини, се решава децениски проблем со Центарот за ...

Либертас - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Пациентите од Центарот за зависности ќе добиваат метадон во четири општини

МКД - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Филипче: Се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода

Република - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Терапија за зависниците ќе се дава на уште 4 пункта низ градот

Скопје инфо - 19.07.2019

Дел од пациентите кои примаат терапија за одвикнување во Центарот за зависници во Кисела Вода, во наредниот период ќе можат тоа да го прават во општинските пунктови што се наоѓаат во поликлиниките „Јане Сандански“, во населба Ченто и во Бардовци, ...

Зависниците ќе можат да примаат терапија во четири пункта во други општини

Вечер - 19.07.2019

Дел од пациентите кои примаат терапија за одвикнување во Центарот за зависници во Кисела Вода, во наредниот период ќе можат тоа да го прават во општинските пунктови што се наоѓаат во поликлиниките „Јане Сандански“, во населба Ченто и во Бардовци, ...

Наместо во Центарот во Кисела Вода, зависниците ќе се лекуваат онаму каде што живеат

Слободен Печат - 19.07.2019

Министерството за здравство подготвува план за дисперзија на пациентите кои примаат метадонска терапија. Министерството за здравство информира дека во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и ...

Центарот за зависности во Кисела Вода се дисперзира во неколку општини

CivilMedia - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

МЗ: Се решава децениски проблем со Центарот за зависности

MakPress - 19.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода.

Метадонска терапија ќе се прима во четири општини: Помалку пациенти – помалку проблеми?!

Независен - 20.07.2019

Во тек се подготовки за дисперзија на дел од пациентите кои се вклучени во програмата за третман и превенција од зависности во Центарот во Кисела Вода. Со ова се решава деценискиот проблем со Центарот за зависности во Кисела Вода, сметаат од ...