TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесплатно тестирање и едукација на охриѓани и туристите за хроничен хепатитис Б, Ц и ХИВ на градскиот плоштад

OhridNews - 05.08.2022

Граѓаните во Охрид и туристите денес се едуцираат за болестите на црниот дроб, а можат и да се тестираат и бесплатно за хроничен хепатитис Б, Ц и ХИВ на градскиот плоштад во Охрид. Активноститте се во рамки на одбележување на Светскиот ден за борба ...

Глобалното здравство пред нов предизвик:Две деца во Шпанија починаа од хепатитис од непознато потекло

Вечер Прес - 06.08.2022

Шпанија ги забележа првите два смртни случаи од акутен хепатитис, или воспаление на црниот дроб, кај децата, болест чии причини се непознати и ја следат глобалните здравствени власти. Министерството за здравство соопшти дека 46 случаи на болеста ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

MakPress - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Канал5 - 05.08.2022

Милан Мишковиќ од Хепар центар – Битола информира дека оваа недела се вршат активни тестирања и оти бројот на заразени со хепатитис Ц, благо се зголемува. Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска ...

Бројот на заразени со хепатитис се зголемува: Во Охрид организирани бесплатни тестирања за хепатитис Б, Ц и ХИВ

Република - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“, на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка со ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Опсервер - 05.08.2022

– Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Курир - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Во Центар - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Либертас - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Бројот на заразени со хепатитис се зголемува: Во Охрид организирани бесплатни тестирања за хепатитис Б, Ц и ХИВ

Zoom - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“, на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка со ...

Бесплатни тестирања и совети за хепатитис Б, Ц и ХИВ на плоштадот во Охрид

Вечер Прес - 05.08.2022

Под мотото „Јас не можам да чекам, ние не можеме да чекаме, хепатитот не може да чека“ денеска на Градскиот плоштад во Охрид преку едукација за болести на црниот дроб и бесплатни тестови за хепатит Б, Ц и ХИВ, Хепар центарот од Битола во соработка ...

Благ пораст на заразени со хепатит Ц, граѓанскиот сектор повикува да се работи на скрининг-програмите

360 степени - 05.08.2022

Милан Мишковиќ од Хепар – центарот од Битола смета дека е време да се обрне повеќе внимание на црнодробните заболувања, посебно на хепатитите, изразувајќи надеж дека ќе бидеме пример како мала држава која ги следи стапките на развиените земји и ...