TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И само едно дете да треба да биде згрижено во втора смена, градинката е должна тоа да го организира, велат од ...

Сакам да кажам - 31.08.2017

Воведувањето на втора смена во градинките не зависи од бројот на позитивно изјаснети родители, што значи дека доколку и само едно дете треба да биде згрижено во втора смена, установата е должна тоа да го организира, велат од Министерството за труд и ...

Од утре двосменско работење на шалтерите во Централната управа на Царинската управа

Фактор - 31.08.2017

Царинската управа на Република Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од утре (01.09.2017 година), во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на ...

Дел од државните институции од утре со двосменско работење

OhridNews - 31.08.2017

Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, Министерството за внатрешни работи: подрачните отсеци во Секторот за управно – надзорни работи во Одделот за граѓански работи, како и во Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

МРТ - 31.08.2017

Работното време во овие институции ќе биде од 7 до 14:30 часот и од 14 до 21:30 часот. Во една смена, од 8 до 16 часот, ќе се работи и првата сабота од месецот. Од утре почнува двосменско работење во повеќе институции и во градинките.

Од утре шалтерите на институциите ќе работат до 21:30 часот

Кумановски м. - 31.08.2017

Шалтерите на повеќе државни институции меѓу кои Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управатаза водење матични книги, службите за издавање лични карти и пасоши при Министерството за внатрешни работи како и одделенијата за одбрана на региони ...

Градинките ќе работат втора смена и за само едно дете ако треба!

Вечер Прес - 31.08.2017

Воведувањето на новото работно време ќе го спроведат раководствата на установите, согласно пропишаните одредби во Правилникот за стандардите и нормативите на предучилишни установи за деца.

Oд утре шалтерите на МВР, царина, УЈП, матично...ќе работат до 21,30 часот

МКД - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре државните шалтери ќе работат до 9.30 навечер

Сакам да кажам - 31.08.2017

Шалтерите во Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, службите за издавање лични карти и пасоши во МВР и во одделенијата за одбрана на региони со градови и општини во Министерството за одбрана од утре ќе ...

Од утре Царинската управа ќе работи во две смени

Макфакс - 31.08.2017

Царинската управа на Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од утре, во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на Македонија, министерствата и ...

МТСП: Детските градинки да работат во интерес на граѓаните и да одговорат на нивните потреби

Академик - 31.08.2017

Воведувањето на новото работно време ќе го спроведат раководствата на установите, во согласност со пропишаните одредби во Правилникот за стандардите и нормативите на предучилишни установи за деца.

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

А1 On - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Oд утре шалтерите на МВР, царина, УЈП, матично…ќе работат до 21,30 часот

Канал 77 - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре шалтерите на државните институции ќе работат 21.30 часот

Kumanovo News - 31.08.2017

Првата смена во овие институции, според одлуката на Владата ќе работи од 7.30 до 14.30 часот, а втората смена од 14.30 до 21.30 часот. Овие шалтери ќе работат и секоја прва сабота во месецот од 8 до 16 часот.

Од утре Царинската управа ќе работи во две смени

Точка - 31.08.2017

Царинската управа на Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од утре, во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на Македонија, министерствата и ...

МТСП: Секаде како што има потреба, градинките ќе работат и втора смена

Макфакс - 31.08.2017

Министерството за труд и социјална политика известува дека во согласност со примената на Одлуката на Владата за распоред на работното време во државните институции, jавните установи за згрижување на деца од предучилишна возраст ќе отпочнат со ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Канал5 - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Дел од граѓанските служби од утре ќе работат до 21:30 часот

Слободен Печат - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одуката за промена на работното време во органите на управата, односно воведување на двосменското работење, информира МИОА. Ова значи дека од утре шалтерите во МВР за издавање лични карти и пасоши, Царинската управа, ...

Од утре Царинската управа ќе работи во две смени

Скопје24 - 31.08.2017

Царинската управа на Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од утре, во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на Македонија, министерствата и ...

МТСП: Детските градинки да работат во интерес на граѓаните и да одговорат на нивните потреби

Бриф - 31.08.2017

Министерството за труд и социјална политика известува дека во согласност со примената на Одлуката на Владата на Република Македонија за распоред на работното време во државните институции, jавните установи за згрижување на деца од предучилишна ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Скопје24 - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење на шалтерите на МВР, Царина, УЈП

Нова ТВ - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за двосменското работење во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични документи, дозволи и слична документација.

МТСП: Секаде како што има потреба градинките ќе работат и втора смена

Точка - 31.08.2017

Министерството за труд и социјална политика известува дека во согласност со примената на Одлуката на Владата за распоред на работното време во државните институции, jавните установи за згрижување на деца од предучилишна возраст ќе отпочнат со ...

Двосменско работење во повеќе институции стартува денеска

+инфо - 31.08.2017

Втора смена се воведува и во градинките, кои ќе згрижуваат деца до 21.30 часот. Работна ќе биде и секоја прва сабота од 8 до 16 часот. Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.

Од утре ново работно време на шалтерите на МВР, царина, УЈП и градинките

Press24 - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Сител - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Шалтерите на царина, УЈП, матично и МВР за документи од утре работат до 21:30 часот

Радио МОФ - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките...

Н.Македонија - 31.08.2017

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни ...

Од утре двосменско работење во градинките, МВР, УЈП, Царинска управа...

еМагазин - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Макфакс - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

ТВ21 - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21:30 часот

Кајгана - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за нов распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на ...

Од утре двосменско работење во градинките

Алсат-М - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Сите државни шалтери од утре ќе работат до 21,30 часот

Денар - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре двосменско работење во градинките и повеќе институции

Нетпрес - 31.08.2017

Работното време во овие институции ќе биде од 7:00 до 14:30 часот и од 14:00 до 21:30 часот, а ќе се работи и првата сабота од месецот, но само во една смена од 8:00 до 16:00 часот. Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење.

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21,30 часот

Точка - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките.

Тера - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ: Од утре започнува двосменското работење во повеќе државни институции и во градинките

Академик - 31.08.2017

УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, во Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – одделенијата за одбрана на регион со градовите и општините во ...

Oд денес сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Бизнис Вести - 01.09.2017

Од денес почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични ...

Од денеска двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Либертас - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

УЈП, МВР и Царина се меѓу првите институции што ќе воведат двосменско работење

Мета - 31.08.2017

Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, Министерство за внатрешни работи, подрачните единици во Секторот за управно-надзорни работи, Министерството за одбрана први ќе почнат да работат во две смени, ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Локално - 31.08.2017

– Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Телма - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Десетина институции започнуваат со двосменско работење

Република - 31.08.2017

Од утре започнува двосменско работење во државните управи и повеќе институции. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, во Одделот за граѓански работи, Министерството ...