TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обложувалниците, казината и трговијата се главни двигатели на македонската економија, БДП порасна за 3%

Сител - 06.12.2018

Обложувалниците, казината, трговијата, тоа се главните двигатели на економијата во третиот квартал. БДП во претпослендото тромесечие порасна за 3%. И индустријата има придонес кон благиот пораст. Градежништвото пак и натаму е во минус од 2,6%.

Статистика објави раст на БДП од 3 % во третото тромесечје

24 Вести - 06.12.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, растот на економијата доаѓа од уметноста, трговијата, индустријата, спортските обложувалници и казина. Лошата статастика во градежништвото и понатаму продолжува.

Економијата порасна за три отсто, градежништвото уште во грч

Телма - 06.12.2018

Економијата порасна за 3 отсто во третиот квартал, откако и во вториот имаше иста стапка, а во првото тримесечје многу послаба – само 0,9 проценти. Сепак, еден од некогашните главни мотори, градежништвото, уште е во грч, се намалило за 2,6 отсто, ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

Канал5 - 06.12.2018

Три проценти изнесува стапката на раст на БДП во претпоследниот квартал. Константен раст на личната потрошувачка, индустријата, како и зголемениот извоз од 16,4 отсто и увоз на стоки и услуги од 12,6 отсто.

Економија, БДП во пораст, градежништвото во пад

Алсат-М - 06.12.2018

Бруто-домашниот производ во третиот квартал годинава порасна за 3 проценти, објави Државниот завод за статистика. Иако продолжува надолниот тренд кај градежништвото и кај бруто-инвестициите, од владата остануваат оптимисти.

Растот на БДП од 3 отсто потврда за успешноста на владините економски политики

Канал5 - 06.12.2018

Последниот официјален податок на Државниот завод за статистика, што покажува раст на Бруто домашниот производ од 3 отсто во третото тримесечје од 2018 година ја потврдува успешноста на економските политики на Владата предводена од СДСМ.

Македонската економија почна да расте, но не со темпо како што ветуваше власта

Алфа - 06.12.2018

Економијата порасна за 3%, објави државната статистика. Најголем раст има кај секторот уметност, забава и рекреација 17%, трговија 9,4% и стручнина и научни дејности 7,7%. Од друга страна во негатива се секторите земјоделство – 4,7%, градежништво – ...

Анѓушев: Растот на БДП генериран од реалната економија

А1 On - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

За „растот“ на македонскиот БДП

Н.Македонија - 06.12.2018

­Цело време очите ни се вперени во распределбата на БДП, а го изгубивме фокусот во тоа како го создаваме БДП!? А она малку што го заработуваме, го распределуваме на крајно лош начин! Од каде ни се, всушност, нам и овие пари што сега ги трошиме? Тоа ...

Стапката на пораст на БДП во третиот квартал е три проценти

Мета - 06.12.2018

Стапката на пораст на домашниот бруто-производ (БДП) во третиот квартал изнесува три процeнти, објави Државниот завод за статистика. Во третото тримесечје од 2018 година, најголем пораст од 17 проценти е забележан во секторите уметност, забава и ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

iPortal - 06.12.2018

Три проценти изнесува стапката на раст на БДП во претпоследниот квартал. Константен раст на личната потрошувачка, индустријата, како и зголемениот извоз од 16,4 отсто и увоз на стоки и услуги од 12,6 отсто.

Растот на БДП од 3 отсто потврда за успешноста на владините економски политики

Сител - 06.12.2018

Последниот официјален податок на Државниот завод за статистика, што покажува раст на Бруто домашниот производ од 3 отсто во третото тримесечје од 2018 година ја потврдува успешноста на економските политики на Владата предводена од СДСМ.

Анѓушев: Растот на БДП генериран од реалната економија

Вечер - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

СДСМ: Растот на БДП од 3% во третиот квартал од 2018 е потврда за успешноста на економските политики

А1 On - 06.12.2018

„Последниот официјален податок на Државниот завод за статистика, што покажува раст на Бруто домашниот производ од 3 отсто во третото тримесечје од 2018 година ја потврдува успешноста на економските политики на Владата предводена од СДСМ.

Анѓушев: Растот од 3% на БДП е без нови задолжувања и без виртуелни проекти

+инфо - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

СДСМ: Растот на БДП од 3 отсто во третиот квартал е доказ дека Владата ја изведе еконoмијата на прав пат

Макфакс - 06.12.2018

Растот на БДП од 3 отсто во третиот квартал од 2018 е потврда за успешноста на економските политики на Владата, велат од владејачката СДСМ. Оттаму се повикуваат на последниот официјален податок на Државниот завод за статистика, што покажува раст на ...

ДЗС: Три отсто раст на БДП во третото тромесечје

Н.Македонија - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

СДСМ: Растот на БДП значи дека економските политики на Владата даваат резултат

Нетпрес - 06.12.2018

Растот на бруто домашниот производ е показател дека власта на СДСМ добро ја води економијата на државата, соопштија од владејачката партија, од каде додадоа дека економијата дополнително ќе расте со интегрирањето во ЕУ и НАТО.

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

Денар - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Статистика: 3% раст на БДП во третото тримесечје

Бизнис Инфо - 06.12.2018

Фото: Pixabay Стапката на раст на бруто домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е 3%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во третото тримесечје од 2018 година, најголем пораст е забележан во секторите: ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

Бриф - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Анѓушев: Растот на БДП генериран од реалната економија

Сител - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

24 Вести - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Пораст од 3% на БДП во третото тримесечје од годината

ТВ21 - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

Слободен Печат - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Анѓушев израдуван: Овој раст на БДП е реален, а не виртуелен

Фактор - 06.12.2018

Брутодомашниот производ (БДП) пораснал за три проценти во третиот квартал годинава, објави Државниот завод за статистика. Во тоа тромесечје и звозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Пораст од 3% на БДП во третото тримесечје од годината

4NEWS - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Анѓушев: Растот на БДП генериран од реалната економија

Локално - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

Анѓушев: Растот на БДП генериран од реалната економија

1tv - 06.12.2018

Растот од три проценти на БДП во третиот квартал годинава во однос на третиот квартал лани е повеќе од прогнозите што ги имаа одредени институции. Тоа нам ни дава надеж дека ќе бидат достигнати последните прогнозирани бројки за растот на економија, ...

Три проценти раст на БДП во третото тримесечје од 2018 година

Независен - 06.12.2018

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е три отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот на стоки и услуги е номинално зголемен за 16,4 отсто, а увозот бележи зголемување во номинален износ ...

Раст од 3 отсто: Уметниците и семејните компании го „пумпаат“ македонскиот БДП

еМагазин - 06.12.2018

Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е 3 %. Во третото тримесечје од 2018 година, најголем пораст е забележан во секторите: уметност, ...

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е 3.0 %

Бизнис Вести - 07.12.2018

Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2018 година е 3.0 %. Во третото тримесечје од 2018 година, најголем пораст е забележан во секторите: Њ, О и П – ...