TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законот за финансиска поддршка на инвестициите ги опфати и ИТ секторот и земјоделците

Сител - 11.07.2019

Со новите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите 4.000 компании ќе можат да добијат државна помош. Отсега опфатени ќе бидат и ИТ компаниите, земјоделските преработувачки фирми кои не добиваат помош од ИПАРД, градежни компании кои ...

Над 4.000 компании годинава може да аплицираат за финансиска поддршка од државата од 70 милиони евра

24 Вести - 11.07.2019

Повеќе од 4.000 компании до 1 август годинава ќе може да аплицираат за финансиска поддршка од државата. На располагање на компаниите се 70 милиони евра што треба да ги добијат до крајот на годинава.

Олеснети критериумите за финансиска поддршка на стопанството, средствата достапни за над 4.000 фирми

Канал5 - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...

ИТ компаниите ќе бидат опфатени со Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Сител - 11.07.2019

Со новите измени на Законот ќе се зголеми обемот на компании кои можат да аплицираат за државна помош, се олеснуваат критериумите за аплицирање и се врши допрецизирање на термините и одредбите.

Нaд 4.000 компании годинава може да аплицираат за финансиска поддршка од државата

Бриф - 11.07.2019

Повеќе од 4.000 компании до 1 август годинава ќе може да аплицираат за финансиска поддршка од државата. На располагање на компаниите се 70 милиони евра што треба да ги добијат до крајот на годинава.

Олеснети критериумите за финансиска поддршка на стопанството, средствата достапни за над 4.000 фирми

Локално - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...

Олеснети критериумите за финансиска поддршка на стопанството, средствата достапни за над 4.000 фирми

Опсервер - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...

Финансиска поддршка и за ИТ секторот

+инфо - 11.07.2019

За финансиска поддршка може да поднесе барање и компанија од секторот трговија, но за да направи производствена дејност, како и од градежниот сектор, но не за изградба на станови, туку за делот на производната активност .

Олеснети критериумите за финансиска поддршка на стопанството, средствата достапни за над 4.000 фирми

iPortal - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...

Финансиска поддршка и за ИТ и градежен сектор, компании од преработувачката индустрија, сектор трговија

PressingTV - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...

Средствата за финансиска поддршка на стопанството достапни за над 4.000 фирми

MakPress - 11.07.2019

Се проширува опсегот на компании што можат да добијат финансиска поддршка од државата. Предвидените 75 милиони евра поддршка за стопанството со најновите измени на Законот за финансиска поддршка на инвестициите им стојат на располагање на над 4.000 ...