TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Добрите вести од ЕУ ја раздвижија и Македонската берза

Независен - 25.03.2020

Берзанскиот индекс МБИ 10 на Македонската берза денес се зголеми за четири проценти, завршувајќи го денот на 3.677,48 поени и прекинувајќи го речиси дваесетдневниот тренд на намалување на цената на акциите.

Европските берзи го продлжија растот денес

Денар - 25.03.2020

Европските пазари на капитал денес продолжија да бележат добивки, охрабрени од веста дека властите во САД одобрија финансиска инекција од два трилиони долари. Паневропскиот индекс STOXX 600 порасна за 2,1 процент на отварањето на тргувањето во 8:04 ...

Раст на цените на акциите на светските берзи

Глас на Америка - 25.03.2020

Ваквата ситуација е резултат на мерките на владите и централните банки за спас на економијата ВАШИНГТОН — Цените на акциите на светските берзи денес се зголемија, откако американските лидери најавија голема финансиска помош за справување со ...

Македонската берза со „ново-стари“ ограничувања при тргувањето со акциите

еМагазин - 25.03.2020

Одборот на директори на Македонската берза денеска повторно ги анализираше актуелните пазарни состојби на берзата коишто во последно време се карактеризираат со значајни ценовни осцилации при тргувањето со хартии од вредност и нагласени промени на ...

КОЛКУ ПОСЕДУВА СЕГА: „Макпетрол” АД Скопје се стекна со 33 сопствени акции

Фактор - 25.03.2020

Откупени се 33 акции на „Макпетрол”. Согласно член 34, став 1, алинеја 4 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје, известуваат дека „Макпетрол” АД Скопје се стекна со 33 сопствени акции и сега поседува 10.998 ...

Европските берзи втор ден бележат раст

Слободен Печат - 25.03.2020

Европскиот пазар на капитал продолжи да бележи добивка охрабрен од вестите дека властите во САД одобриле огромна финансиска инјекција. Паневропскиот индекс „Stoks 600“ забележа пораст за 2,1 отсто на отворањето на денешното берзантско тргување при ...

Кои акции ја зголемија својата вредност на последниот ден за тргување на Македонска берза?

Банкарство.мк - 25.03.2020

Кризата предизвиката на опасниот вирус Ковид-19 познат како коронавирус нанесува огромни штети во секоја сфера на стопанството. Кризната состојба во целиот свет влијае крајно негативно врз светските берзи, а негативни последици се воочливи и на ...

Мерките на централните банки ја зголемија цената на акциите

Слободен Печат - 24.03.2020

Најголем скок забележа јужнокорејскиот индекс Коспи кој за време на денешното тргување порасна за осум проценти. По повеќедневен вртоглав пад на акциите на светските берзи денеска трговците забележаа благ пораст, а причина за тоа се мерките кои ги ...

Акциите на Македонска берза повторно „поцрвенеа”, еврото со вредност од 61.6969 денари

Банкарство.мк - 24.03.2020

Кризата предизвиката на опасниот вирус Ковид-19 познат како коронавирус е се поголема со секој изминат ден. Огромни загуби се бележат во секој сфера на стопанството, а најреалната слика за оваа кризна вонредна состојба ни даваат светските берзи и ...