TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ем погрешно затворен, ем упорно мачен:Пакистанскиот таксист уапсен по грешка го напушта Гвантанамо по 17 години

Вечер Прес - 25.10.2021

Пакистанскиот таксист Ахмед Рабани ќе биде ослободен од затворот Гвантанамо по 17 години поминати зад решетки. Рабани беше затворен откако беше помешан со баран терорист и претрпе страшна тортура иако никогаш не беше обвинет за какво било ...

Уапсен по грешка: Пакистански таксист ослободен од Гвантанамо по 17 години тортура

Кајгана - 25.10.2021

Пакистанскиот таксист Ахмед Рабани ќе биде ослободен од затворот Гвантанамо откако мина 17 години тортура во затвор, без да биде обвинет и осуден. Рабани е затворен откако бил по грешка заменет за баран терорист, а доживеал ужасни тортури иако ...

Таксист 17 години бил во Гвантанамо, мислеле дека е некој друг

МКД - 25.10.2021

По 17 години во контроверзниот американски затвор Гвантанамо, пакистанскиот таксист Ахмед Рабани (52) конечно е на слобода. Сенатот на САД, инаку, пред шест години утврдил дека тој не е терорист.

Таксист по грешка бил 17 години во Гвантанамо: Мислеле дека е терорист

Кумановски м. - 25.10.2021

По 17 години минати во контроверзниот американски затвор Гвантанамо, пакистанскиот таксист Ахмед Рабани (52) конечно е на слобода. Американскиот Сенат, инаку, пред шест години утврди дека тој не е терорист.