TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tри филма со Марлон Брандо во Кинотека по повод еден век од неговото раѓање

Независен - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката одбележува еден век од раѓањето на легендата Марлон Брандо

Умно - 17.06.2024

Со проекција на филмот „Да живее Запата!“ вечерва во 20 часот во Кинотеката во Скопје ќе почне одбележувањето на 100-годишнината од раѓањето на легендарниот холивудски глумец, Марлон Брандо.

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

24 Вести - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката со омаж за Марлон Брандо: Три филма по повод еден век од неговото раѓање

Рацин - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

Канал5 - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

Frontline - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

Република - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

MakPress - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...

Кинотеката ќе прикаже три филма со Марлон Брандо по повод еден век од неговото раѓање

Либертас - 17.06.2024

По повод 100 години од раѓањето на Марлон Брандо, Кинотеката денеска, утре и на 22 јуни со почеток во 20 часот, ќе прикаже три филма во кои великанот на филмот е во главната улога. Филмовите ќе бидат во оригинален формат, на 35 мм лента, како и во ...