TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Невреме во Овчеполието

24 Вести - 14.06.2018

Градот и силниот ветер ги однесоа надежите за добра жетва и род во овчеполието. Невремето погоди околу 5000 хектари. Штети има кај сите земјоделски култури. Речиси стопроцентно се уништени лозјата, тутунот и бостанот, а огромни штети има и кај ...

Невремето уништи 5000 хектари земјоделски површини во светиниколско

Сител - 14.06.2018

Вчерашното невреме ги уништи земјоделските посеви во Овчеполскиот регион. Градот и силниот ветар нанесоа огормни штети. Според првите проценки уништени се земјодлски посеви на површина од околу 5.000 хектари , 95 отсто од житните култури, 90 отсто ...

Вчерашното невреме предизвикало штети, МЗШВ на увид

Макфакс - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Вчерашното невреме ги уништи се земјоделски посеви во Овчеполскиот регион

Телма - 14.06.2018

Градот и силното невреме кое се случи вчера во попладневните часови им го однесе родот на земјоделците од Овчеполието. Според првичните оценки на земјоделците од овчеполскиот регион, уништени се земјоделски посеви на површина од околу 5.000 хектари.

Невремето го собра родот на земјоделците во Овчеполитето

+инфо - 14.06.2018

Земјоделците бараат Министерството за земјоделство да формира Комисија за утврдување на штетите за да можат да бидат обештетени. Градот и силното невреме вчера направи голема штета на земјоделското производство во Овчеполието.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Курир - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

А1 On - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овче поле

24 Вести - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

(ФОТО) МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

Бриф - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

1tv - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

Фактор - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Локално - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

МЗШВ: Невремето предизвика штета на 5.000 хектари земјоделска површина во Овчеполието

Мета - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви, по вчерашното невреме во овчеполскиот регион.

Градот уништи 5.000 хектари посеви - невремето направи хаос низ Македонија

Press24 - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето предизвика штета на површина од околу 5.000 хектари во Овче Поле

еМагазин - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви, по вчерашното невреме во овчеполскиот регион.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во Овче поле

Вечер - 14.06.2018

Според она што утринава го имаат констастирано земјоделците на своите посеви уништени се околку 90 отсто од житните култури. објави Телевизија 24 Вести. Во тек е жетвата на јачменот, но од она што го уништил градот и невремето оваа година, како што ...

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

Канал5 - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска излегоа на терен, да извршат увид на штетите врз земјоделските посеви по вчерашното невреме во овчеполскиот регион.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Независен - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Се утврдуваат штетите предизвикани од невремето во Свети Николе

+инфо - 14.06.2018

Утврдено дека има штета на земјоделските површини како лозови насади, површини со житни култури и зеленчук, но и материјална штета на објекти и приватни имоти. Селото Црниште од вчера е без струја и вода.

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

А1 On - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Вчерашното невреме предизвикало штети, МЗШВ на увид

Денар - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Н.Македонија - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

iPortal - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во овчеполскиот регион, излегоа на терен, во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Пулс24 - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Вчерашното невреме предизвикало штети, МЗШВ на увид

Точка - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во Овчеполскиот Регион, излегоа на терен во увид на штетите врз земјоделските посеви.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Бриф - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето предизвика штети врз земјоделските посеви

Р.С.Европа - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска излегоа на терен, да извршат увид на штетите врз земјоделските посеви по вчерашното невреме во овчеполскиот регион.

МЗШВ на терен во увид на штетите од вчерашното невреме

ТВ21 - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска излегоа на терен, да извршат увид на штетите врз земјоделските посеви по вчерашното невреме во овчеполскиот регион.

Силното невреме предизвика големи штети низ Македонија – еве каде е најкритично

Sky - 14.06.2018

Претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со локалните власти, денеска по вчерашното невреме во Овчеполскиот Регион, излегоа на терен во увид на штетите врз земјоделските посеви.