TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шилегов: Во првите 100 дена го отворивме градот за сите

А1 On - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. На прес-конференцијата Шилегов ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена, предизвиците со коишто се ...

Шилегов: Во првите 100 дена го отворивме градот за сите

Press24 - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. На прес-конференцијата Шилегов ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена, предизвиците со коишто се ...

Шилегов: Автомобилите ќе може, но нема да мора да се оставаат на влезот во Скопје

Канал5 - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од Градот и потоа да користат градски превоз. Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Шилегов 100 дена градоначалник: Го отворивме Градот за сите

Фокус - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот, на која ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена.

Шилегов: Автомобилите ќе може, но нема да мора да се оставаат на влезот во Скопје

еМагазин - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од Градот и потоа да користат градски превоз. Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Шилегов: Аерозагадувањето приоритет во првите 100 дена

Нетпрес - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. На прес-конференцијата Шилегов ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена, предизвиците со коишто се ...

Шилегов: Автомобилите ќе може, но нема да мора да се оставаат на влезот во Скопје

Локално - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од Градот и потоа да користат градски превоз. Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Проблемот со загадениот воздух, еден од приоритетите на Шилегов за 100 дена мандат

Мета - 03.02.2018

Заштита на животната средина и подобрување на состојбата со загадениот воздух, биле приоритетите на градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во првите 100 дена од мандатот. Тој денеска даде отчет за сработеното.

Шилегов: Автомобилите ќе може, но нема да мора да се оставаат на влезот во Скопје

Либертас - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од Градот и потоа да користат градски превоз. Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Шилегов им вети на скопјани „паметен“ град

+инфо - 03.02.2018

Градоначалникот излезе со отчет за сработеното во првите 100 дена од неговиот мандат во кои, рече дека го отвориле градот за сите. По првите 100 дена од застанувањето на чело на Град Скопје, градоначалникот Петре Шилегов ги презентираше резултатите ...

Шилегов: Гостите од другите градови нека користат јавен превоз

Скопје инфо - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од градот и потоа да користат градски превоз. -Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Шилегов: За овие 100 дена го отворивме Скопје за сите

МКД - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, на денешната прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот ги презентираше резултатите и најважните активности во овој период, предизвиците со коишто се соочи новата градска власт, како и дел ...

Шилегов: Гостите од другите градови нека користат јавен превоз

Република - 01.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од Градот и потоа да користат градски превоз. Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...

Шилегов: Стопиравме изградба на 95 барокни фасади

Макфакс - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. Тој ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена од работењето.

Шилегов: Гостите од другите градови нека користат јавен превоз

Курир - 02.02.2018

– Park and Ride e систем кој е на доброволна основа и нема намера да стопира влез со возила во Скопје за граѓаните од другите градови. Скопје како што доликува на европските метроли, на граѓаните кои доаѓаат од другите градови, а дневно влегуваат и ...

Шилегов: Овие 100 дена го отворивме Скопје за сите

Вечер Прес - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. Тој ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена од работењето.

Шилегов: Стопиравме изградба на 95 барокни фасади

Кајгана - 03.02.2018

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска одржа прес-конференција по повод првите 100 дена од мандатот. Тој ги презентираше резултатите и најважните активности во првите 100 дена од работењето.

Град Скопје ќе воведува „Park and Ride“ систем – Гостите ќе можат да го паркираат автомобилот надвор од градот, па да ...

Скопје24 - 02.02.2018

На граѓаните кои со возила доаѓаат од другите градови во Скопје ќе им биде овозможено да ги паркираат на паркинзи на влезот од градот и потоа да користат градски превоз. -Тоа во никој случај не значи дека ќе им се забрани со нив да влегуваат во ...