TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три во светот (ВИДЕО)

МКД - 15.04.2019

Во кинеска зоолошка градина умре уште една од најретките желки во светот, џиновската желка со мек оклоп Rafetus swinhoei (џинот од Јангце), јавува Би-би-си . Сега остануваат само три такви желки на нашата планета.

Почина една од најретките желки во светот

+инфо - 15.04.2019

Женска желка yangtze giant softshell почина во зоолошка во Кина, оставајќи зад себе уште три од својот вид, пренесува „ Би Би Си “. Експертите оваа желка, позната и како rafetus swinhoei, се обиделе вештачки да ја оплодат уште еднаш пред да почине.

Пцовиса последниот женски примерок на редок вид желка, останаа уште три во светот

Сакам да кажам - 15.04.2019

Единствениот познат женски примерок на редок вид желка умре во зоолошка градина во јужна Кина, што го доведе во прашање неговиот опстанок. Позната како Рафетус свинхои, таа беше еден од последните четири примероци од џиновската Јангце желка на ...

Почина многу ретка желка со мек оклоп во Кина, има само три во светот

Макфакс - 15.04.2019

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желка, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа откако ...

Угина редок вид желка, една од четирите примероци во светот (ВИДЕО)

Кумановски м. - 14.04.2019

Единствената желка на еден од најретките видови желки угина во зоолошка градина во Јужна Кина, јавуваат тамошните власти. Угинатата желка била една од само четири Јангци, гигантски желки со мек оклоп, колку се верува дека останале во светот. loading.

Умре најретката желка, останаа уште само три во светот (ВИДЕО)

Студенти - 15.04.2019

Во кинеска зоолошка градина умре уште една од најретките желки во светот, џиновската желка со мек оклоп Rafetus swinhoei (џинот од Јангце), јавува Би-би-си . Сега остануваат само три такви желки на нашата планета.

(ВИДЕО) Умре најретката желка, во светот од овој вид останаа уште три

Скопје1 - 15.04.2019

Во кинеска зоолошка градина умре уште една од најретките желки во светот, џиновската желка со мек оклоп Rafetus swinhoei (џинот од Јангце), јавува Би-би-си . Сега остануваат само три такви желки на нашата планета.

Во Кина умре најретката желка, останаа уште само три (ВИДЕО)

USB - 15.04.2019

Почина последната женка желка од многу редок вид со мек оклоп во Кина. Со тоа се доведува во опасност опстанокот на овој вид желки, од кои се останати само три. Желката, за која се верува дека има повеќе од 90 години, почина во саботата 24 часа ...