TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Peugeot слави 210 години постоење

Таратур - 16.09.2020

Компанијата Peugeot Frères Aînés е основана на 26 септември 1810 година, со паричен придонес внесен во регистарот што сè уште може да се види во архивите на Terre-Blanche (Doubs). Пред повеќе од два века, семејството Пежо било присутно во модната ...

Пежо прославува 210 години од постоењето (ВИДЕО)

Канал5 - 15.09.2020

Peugeot постоел многу пред да биде измислен автомобилот. Компанијата Peugeot Frères Aînés е основана на 26 септември 1810 година, со паричен придонес внесен во регистарот што сè уште може да се види во архивите на Terre-Blanche (Doubs).