TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

Курир - 14.01.2021

Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...

Кинескиот извоз продолжува да расте и во пандемиската година

Денар - 14.01.2021

Како знак на одржливо економско закрепнување, надворешната трговија на Кина повторно се разви позитивно во декември. Како што објави царинската управа на Пекинг, извозот во декември се зголемил за 18,1% на годишно ниво.

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

Бизнис Вести - 14.01.2021

Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

Опсервер - 14.01.2021

– Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

Независен - 14.01.2021

Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

Вечер Прес - 14.01.2021

Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...

Растот на кинескиот извоз во декември над очекувањата на економистите

MakPress - 14.01.2021

Кинескиот извоз во декември пораснал над сите очекувања, покажуваат денеска објавените податоци на Царината, бидејќи нарушувањето во снабдувањето во светот предизвикано од пандемијата на коронавирусот ја зголеми побарувачката за кинески производи, ...