TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градоначалниците информираа за подготовките за проектот „Купи куќа за млади“

Вест - 14.07.2016

Во Маврово-Ростуше се предложени локации за домување во три села но проблем е непристапноста на теренот каде што треба да се среди инфраструктурата. Градоначалникот Мукрем Мехмеди на денешниот состанок за проектот „Купи куќа за млади“ посочи дека ...

Отворањето на индустриските зони придонес за развој на општините

Алфа - 14.07.2016

Драстично намалување на невработеноста, развој на нови индустрии во земјава, урбанизација на општините. Ова се само дел од придобивките од отворањето на индустриските зони во Македонија, велат градоначалниците.

До крајот на годината нови 1000 вработувања во ТИРЗ

Сител - 14.07.2016

Нови инвестиции во индустриските зони низ земјава. Расте бројот на продадени парцели и заинтересирани инвеститори кои сакаат да градат фабрики. На денешната средба на градоначалниците со лидерот на владеачката партија Груевски се разговарше за ...

Груевски со “наредба” до локалните самоуправи: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за ...

Локално - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

За „Купи куќа за млади" во Бутел обезбедени 145 локации, во Аеродором 400, а во Кисела Вода 100

Вечер Прес - 14.07.2016

Општините Бутел, Аеродром, Кисела Вода и Илинден интензивно работат на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади" и на донесување детални урбанистички планови за индустриски зони.

Градоначалниците информираа дека интензивно работат на обезбедување на парцели за „Купи куќа за млади“

Курир - 14.07.2016

Градоначалниците на состанок со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски информираа за парцелите и локациите кои нивните општини ќе ги обезбедат за проектот „Купи куќа за млади“, како и за индустриските зони. Градоначалникот на Маврово- Ристуше.

400 парцели за „Купи куќа за млади“ во општина Аеродром

Курир - 14.07.2016

Општина Аеродром ги изработува ДУП-овите во Долно и Горно Лисиче за проектот „Купи куќа за млади“. Градоначалникот Ивица Коневски на денешниот состанок со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на кој се разгледуваше спроведувањето на проектот ...

Дојран, Ново Село и Новаци обезбедија локации за „Купи куќа за млади“

Република - 14.07.2016

Општините Дојран, Ново Село и Новаци активно работат на обезбедување парцели за куќи за проектот „Купи куќа за млади“, истакнаа денеска градоначалниците на работниот состанок за овој проект.

Штип, Прилеп, Пробиштип и Кочани подготвени за проектот „Купи куќа за млади“

Press24 - 14.07.2016

Интензивно се работи на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади“. Резултатите од инвестиците во зоните се одлични и ќе придонесат за натамошно натамување на невработеноста, информираа ...

Стојановски: Овозможивме нови 1000 парцели за проектот „Купи куќа за млади“

Курир - 14.07.2016

Градоначалникот на општина Илинден, Жика Стојановски истакна дека општина Илинден има изработено нови планови за проектите „Купи куќа за млади“ и изградба на индустриски зони и посочи дека со новите планови бројот на парцели и во индустрсикиот дел и ...

Димитровски: Во центарот на Кочани има атрактивна локација каде што ќе има 140 парцели

Курир - 14.07.2016

Градоначалникот на Кочани, Ратко Димитровски, истакна дека во центарот на градот има атрактивна локација каде што ќе има 140 парцели, а 10-тина биле продадени во текот на вчерашниот ден. -Имаме една зона за која е донесен ДУП со околу 32-33 хектари ...

За „Купи куќа за млади“ општина Кисела Вода ќе обезбеди 100 парцели, а општина Бутел 145

Курир - 14.07.2016

За владиниот проектот „Купи куќа за млади“ општина Кисела Вода планира да сеобезбеди 100 парцели. Градоначалничката на Кисела Вода, Билјана Беличанец- Алексиќ истакна дека се прави ДУП во Кисела Вода кој ќе се усвои на почетокот на 2017 година.

Три локации за плацеви за „Купи куќа за млади“ во Штип

Курир - 14.07.2016

Во Штип ќе се обезбедат три локации за плацеви за проектот „Купи куќа за млади“. Првата локација е Три чешми, каде што ќе има 102 парцели. Документацијата е готова, се чека од Агенцијата за просторно планирање, а ќе се продаваат од септември.

Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно работат на обезбедување на парцели за „Купи куќа за млади“

Курир - 14.07.2016

Во Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно се работи на обезбедување на плацеви за куќи за проектот „Купи куќа за млади“. -Гевгелија веќе има урбанизирани плацеви кои може да бидат понудени за овој проект.

Ристески: Со зоните во Прилеп ќе се отворат над 3 илјади работни места

Курир - 14.07.2016

Во моментов се 400 готови, а до крајот на годината ќе бидат готови 1.000 локации за проектот „Купи куќа за млади“, истакна на денешниот состанок градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески.

Стојанов: 4-те нови индустриски зони ја намалија невработеноста во Василево на 5%

Курир - 14.07.2016

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо Стојанов на денешниот работен состанок за овој проект на кој ...

Градоначалниците информираа за подготовките за проектот „Купи куќа за млади“

Сител - 14.07.2016

Во Маврово-Ростуше се предложени локации за домување во три села но проблем е непристапноста на теренот каде што треба да се среди инфраструктурата. Градоначалникот Мукрем Мехмеди на денешниот состанок за проектот „Купи куќа за млади“ посочи дека ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Курир - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

Еве колку локации се обезбедени во скопските населби за „Купи куќа за млади

Press24 - 14.07.2016

Општините Бутел, Аеродром, Кисела Вода и Илинден интензивно работат на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади“ и на донесување детални урбанистички планови за индустриски зони.

400 парцели за „Купи куќа за млади“ во општина Аеродром

Press24 - 14.07.2016

Општина Аеродром ги изработува ДУП-овите во Долно и Горно Лисиче за проектот „Купи куќа за млади“. Градоначалникот Ивица Коневски на денешниот состанок со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на кој се разгледуваше спроведувањето на проектот ...

Дојран, Ново Село и Новаци обезбедија локации за „Купи куќа за млади“

Press24 - 14.07.2016

Општините Дојран, Ново Село и Новаци активно работат на обезбедување парцели за куќи за проектот „Купи куќа за млади“, истакнаа денеска градоначалниците на работниот состанок за овој проект.

Штип, Прилеп, Пробиштип и Кочани подготвени за прокетот „Купи куќа за млади“

Сител - 14.07.2016

Интензивно се работи на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади“. Резултатите од инвестиците во зоните се одлични и ќе придонесат за натамошно натамување на невработеноста, информираа ...

За „Купи куќа за млади“ општина Кисела Вода ќе обезбеди 100 парцели, а општина Бутел 145

Нетпрес - 14.07.2016

За владиниот проектот „Купи куќа за млади“ општина Кисела Вода планира да сеобезбеди 100 парцели. Градоначалничката на Кисела Вода, Билјана Беличанец- Алексиќ истакна дека се прави ДУП во Кисела Вода кој ќе се усвои на почетокот на 2017 година.

Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно работат на обезбедување на парцели за „Купи куќа за млади“

Press24 - 14.07.2016

Во Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно се работи на обезбедување на плацеви за куќи за проектот „Купи куќа за млади“. -Гевгелија веќе има урбанизирани плацеви кои може да бидат понудени за овој проект.

Ристески: 1.000 локации за „Купи куќа за млади“ ќе бидат готови до крајот на годината

Press24 - 14.07.2016

Во моментов се 400 готови, а до крајот на годината ќе бидат готови 1.000 локации за проектот „Купи куќа за млади“, истакна на денешниот состанок градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески.

Стојанов: Голем е интересот за „Купи куќа за млади“

Press24 - 14.07.2016

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо Стојанов на денешниот работен состанок за овој проект на кој ...

Градоначалниците информираа за подготовките за проектот „Купи куќа за млади“

Lider - 14.07.2016

Во Маврово-Ростуше се предложени локации за домување во три села но проблем е непристапноста на теренот каде што треба да се среди инфраструктурата. Градоначалникот Мукрем Мехмеди на денешниот состанок за проектот „Купи куќа за млади“ посочи дека ...

Груевски: градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за малди“ и за инвеститори

ТВ21 - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

400 парцели за „Купи куќа за млади“ во општина Аеродром

Република - 14.07.2016

Општина Аеродром ги изработува ДУП-овите во Долно и Горно Лисиче за проектот „Купи куќа за млади“. Градоначалникот Коневски истакна дека во однос на Деталниот урбанистички план кој се однесува на куќи за проектот „Купи куќа за млади“ во општината се ...

Дојран, Ново Село и Новаци обезбедија локации за „Купи куќа за млади“

Сител - 14.07.2016

Општините Дојран, Ново Село и Новаци активно работат на обезбедување парцели за куќи за проектот „Купи куќа за млади“, истакнаа денеска градоначалниците на работниот состанок за овој проект.

Охрид, Гевгелија и Кавадарци обезбедија локации за „Купи куќа за млади“

Сител - 14.07.2016

Општините Охрид, Гевгелија и Кавадарци активно работат на обезбедување парцели за куќи за проектот „Купи куќа за млади“, истакнаа денеска градоначалниците на работниот состанок за овој проект.

Стојанов: Невработеноста во Василево намалена на 5 проценти со новите 4 индустриски зони

Пулс24 - 14.07.2016

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо Стојанов на денешниот работен состанок за овој проект на кој ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Вест - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

За „Купи куќа за млади“ во Бутел обезбедени 145 локации, во Аеродором 400, а во Кисела Вода 100

Сител - 14.07.2016

Општините Бутел, Аеродром, Кисела Вода и Илинден интензивно работат на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади“ и на донесување детални урбанистички планови за индустриски зони.

Дојран, Ново Село и Новаци обезбедија локации за „Купи куќа за млади“

Lider - 14.07.2016

Општините Дојран, Ново Село и Новаци активно работат на обезбедување парцели за куќи за проектот „Купи куќа за млади“, истакнаа денеска градоначалниците на работниот состанок за овој проект.

Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно работат на обезбедување на парцели за „Купи куќа за млади“

Република - 14.07.2016

Во Гевгелија, Кавадарци и Охрид активно се работи на обезбедување на плацеви за куќи за проектот „Купи куќа за млади“. -Гевгелија веќе има урбанизирани плацеви кои може да бидат понудени за овој проект.

Стојанов: 4-те нови индустриски зони ја намалија невработеноста во Василево на 5 проценти

Нетпрес - 14.07.2016

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо Стојанов на денешниот работен состанок за овој проект на кој ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Press24 - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

За „Купи куќа за млади“ во Бутел обезбедени 145 локации, во Аеродром 400, а во Кисела Вода 100

Lider - 14.07.2016

Општините Бутел, Аеродром, Кисела Вода и Илинден интензивно работат на обезбедување локации со парцели кои ќе бидат понудени со владиниот проект „Купи куќа за млади“ и на донесување детални урбанистички планови за индустриски зони.

Во Василево има работа за сите: Во четирите индустриски зони вработени се 95% жители

Република - 14.07.2016

За проектот „Купи куќа за млади“ има дефинирано две големи парцели од околу 12 хектари на кои ќе бидат обезбедени 120 парцели за куќи, изјави градоначалникот на Општина Василево Ванчо Стојанов на денешниот работен состанок за овој проект на кој ...

Груевски ги повика градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“

Пулс24 - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

Вкупно 400 парцели за „Купи куќа за млади“ во општина Аеродром

Нетпрес - 14.07.2016

Општина Аеродром ги изработува ДУП-овите во Долно и Горно Лисиче за проектот „Купи куќа за млади“. Градоначалникот Коневски истакна дека во однос на Деталниот урбанистички план кој се однесува на куќи за проектот „Купи куќа за млади“ во општината се ...

Груевски - Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Утрински - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Lider - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Сител - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...

ГРУЕВСКИ: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Телеграф - 14.07.2016

Проектот го помага државата со средства, но за тоа е потребно градоначалниците и општините, да обезбедат услови и повеќе локации за продажба, рече Груевски Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија ...

Груевски: Градоначалниците да создадат услови за „Купи куќа за млади“ и за инвеститори

Нетпрес - 14.07.2016

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги повика градоначалниците од неговата партија поинтензивно да работат на реализација на проектот „Купи куќа за млади“ и да се заложат максимално нивните општини да бидат подготвени за инвеститори и за ...