TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерот за администрација Манчевски не е тој што треба да каже колку лица треба да брои администрацијата

Сител - 24.06.2019

Министерот Манчевски смета дека не е повикан да каже колку работници треба да има во јавниот сектор. Според него, анализата за целосна реорганизација на македонската администрација ќе покаже што треба да се промени.

Францускиот амбасадор се отвори – барате датум, а имате многу проблеми

Алфа - 24.06.2019

Барате датум за преговори, а си имате многу домашни проблеми, ова на трибина за реформите во јавната администрација го порача францускиот амбасадор Кристијан Тимоние. Заобиколувајќи го дипломатскиот речник тој говореше на што се треба да се работи ...

Мора да има сериозни реформи во администрацијата И нејзино намалување

24 Вести - 24.06.2019

Потребно е деполитизација и департизација на јавната администрација за да се создаде ефикасна администрација во служба на граѓаните велат дел од невладините организации кои ја следат имплементацијата на Стратегијата за реформи на јавната ...

Тимоние: Реформирајте ја администрацијата од партизација и корупција

Р.С.Европа - 24.06.2019

Суштински и квалитативни, а не квантитативни реформи и професионализација на администрацијата наспроти постојаната состојба на нејзина партизација, порача францускиот амбасадор во Скопје, Кристијан Тимоние, на денешната конференција во Скопје „Како ...

Конференцијата „Како понатаму? Реформите на јавната администрација по јунскиот Европски совет“

Канал5 - 24.06.2019

Која е точната бројка на јавната администрација, како да биде ефикасна, деполитизирана и департизирана а граѓаните да добијат поквалитетни услуги се клучните прашања на кои активно се работи преку четири годишната владина стратегија.

Манчевски: Реформите во јавната администрација се за граѓаните

Алсат-М - 24.06.2019

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска се обрати на конференцијата „Како понатаму? Реформите на јавната администрација по јунскиот Европски совет“.

Тимоние: Потребна е професионализација на администрацијата, не партизација

Мета - 24.06.2019

Потребни се суштински, квалитативни, а не квантитативни реформи и професионализација на администрацијата наспроти постојаната состојба на нејзина партизација, порача амбасадорот на Франција, Кристијан Тимоние, на денешната конференција во Скопје ...

Манчевски објави реформи кои ќе бидат од корист за граѓаните

Н.Македонија - 24.06.2019

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, денеска имаше свое обраќање на конференцијата „Како понатаму? Реформите во јавната администрација по јунскиот Европски совет“.

Департизацијата на јавната администрација Е долга и напорна работа, Трпеливи сме и ќе бидат усвоени реформите ...

Сакам да кажам - 24.06.2019

Следи долга и напорна работа за деполитизација и департизација на јавната администрација, но Франција и во иднина ќе помага во македонските реформи, рече францускиот амбасадор Кристијан Тимоние, пред почетокот на завршната конференција за реформи на ...

Франција останува партнер во реформите, деполитизација и департизација на администрацијата

ТВ21 - 24.06.2019

Деполитизацијата и департизацијата на јавната администрација се двете клучни точки кои францускиот амбасадор Кристијан Тимоние ги нотираше како неопходни во реформите на јавната администрација.Тој рече дека Франција останува партнер и дека и во ...

Манчевски: Департизација на јавниот сектор со законот за висока раководна служба со вклучување на граѓанскиот сектор

ММС - 24.06.2019

Реорганизација и оптимизација на институциите на системот за реформи на јавната администрација, и целосна деполитизација на јавниот сектор со законот за висока раководна служба со вклучување на граѓанскиот сектор најави Манчевски во процесот на ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

1tv - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Тимоние: Македонија не треба да се опседнува со датум за преговори во време кога се соочува со грст проблеми

Press24 - 24.06.2019

Министерот Манчевски смета дека не е повикан да каже колку работници треба да има во јавниот сектор. Според него, анализата за целосна реорганизација на македонската администрација ќе покаже што треба да се промени, пренесува „ ТВ Сител“ .

Тимоние за администрацијата: Потребни се суштински и квалитативни, а не квантитативни реформи

Фактор - 24.06.2019

Францускиот амбасадор во Македонија, Кристијан Тимоние, денеска изјави дека се потребни суштински и квалитативни, а не квантитативни реформи и професионализација на администрацијата наспроти постојаната состојба на нејзина партизација.

Конференција за реформите на јавната администрација по јунскиот Европски совет

Академик - 24.06.2019

Денеска во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Евротинк – Центар за европски стратегии се одржа завршната конференција „Како понатаму? Реформите на јавната администрација по јунскиот Европски совет“.

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Локално - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Тимоние: Реформирајте ја администрацијата од партизација и корупција

Либертас - 24.06.2019

Суштински и квалитативни, а не квантитативни реформи и професионализација на администрацијата наспроти постојаната состојба на нејзина партизација, порача францускиот амбасадор во Скопје, Кристијан Тимоние, на денешната конференција во Скопје „Како ...

Манчевски ветува воведување ред на хаосот во јавниот сектор

+инфо - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Тимоние: Реформирајте ја администрацијата од партизација и корупција

+инфо - 24.06.2019

Суштински и квалитативни, а не квантитативни реформи и професионализација на администрацијата наспроти постојаната состојба на нејзина партизација, порача францускиот амбасадор во Скопје, Кристијан Тимоние, на денешната конференција во Скопје „Како ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Канал5 - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Тимоние: Македонија мора да се справи со корупцијата која е видлива во администрацијата

Слободен Печат - 24.06.2019

Тој додаде дека реформата на јавната администрација е многу важен дел во процесот на пристапување на Република Северна Македонија кон ЕУ. Францускиот амбасадор во земјата, Кристијан Тимоние, денеска истакна дека нашата држава мора да спроведе ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Независен - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Република - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Скопје инфо - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

24Инфо - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

iPortal - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Целосна деполитизација на јавниот сектор преку законот за високо раководна служба

MakPress - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Тимоние: Треба да се запазат критериумите на департизација и деполитизација на администрацијата

МКД - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред во хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е одење со крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Либертас - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Се работи на целосна деполитизација на јавниот сектор

CivilMedia - 24.06.2019

На конференција „Како понатаму? Реформите на јавната администрација по јунскиот Европски Совет“ што денеска се одржа во Скопје, министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, изјави дека се прават големи чекори во средува ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Опсервер - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...

Манчевски: Со Законот за високо раководна служба до целосна деполитизација на јавниот сектор

Press24 - 24.06.2019

Влегуваме во реализација на сериозни проекти. Првиот е реорганизација и оптимизација на институциите на системот, тоа значи воведување ред на хаосот што со децении бил создаван во институциите, и втората работа е создавање крупни чекори кон целосна ...