TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кои знаци укажуваат на фактот дека се манипулирате самите себе?

Кафе пауза - 08.06.2023

Честопати, кога некој сака да ве натера да се сомневате во сопствените зборови и одлуки, тој/таа сака да манипулира со вас. Сигурно ви е добро познат изразот „тој/таа сака да ме полуди“, а тоа е ситуација кога некој ве убедува дека нешто не сте ...

Манипулаторите ги изговараат овие 5 реченици

Вистина.мк - 07.06.2023

Манипулатор во нашето опкружување може да биде секој. Понекогаш тоа не го прават намерно, но тогаш се уште полоши бидејќи не се свесни за своите постапки. Меѓутоа, и свесните и несвесните манипулации се вклучени секогаш кога тоа ним им одговара, за ...