TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изложба „Чудниот рај“ на Блажес

Локално - 09.11.2018

Во Галеријата „Ко-Ра“ денеска ќе биде отворена изложбата „Чудниот рај“ на ликовниот уметник Сашо Блажес. – Секвенците на игросказот, парцијализирани, каледидоскопски се преточуваат и нé водат со магична леснотија низ едно непредвидливо сиже , фабула ...

Внатрешниот свет на Сашо Блажес во скопската галерија КО-РА

Р.С.Европа - 08.11.2018

„Чудниот рај“ е насловена изложбата на охридскиот уметник Сашо Блажес, што од 9 до 23 ноември, ќе се одвива во галеријата КО-РА во Скопје. Се работи за избор од 35 дела настанати во периодот од 2005 до 2013 година за време на неговиот престој во ...

Изложба „Чудниот рај“ на Блажес

Курир - 09.11.2018

Во Галеријата „Ко-Ра“ денеска ќе биде отворена изложбата „Чудниот рај“ на ликовниот уметник Сашо Блажес. – Секвенците на игросказот, парцијализирани, каледидоскопски се преточуваат и нé водат со магична леснотија низ едно непредвидливо сиже , фабула ...

Изложба „Чудниот рај“ на Сашо Блажес во Скопје

Скопје инфо - 07.11.2018

В петок во галеријата „КО-РА“ во Скопје ќе биде отворена изложбата „Чудниот рај“ на ликовниот уметник Сашо Блажес од Охрид. Изложбата, која ќе трае до 23 ноември, претставува прво претставување на авторот пред скопската публика со дела работени меѓу ...

Во галеријата Ко-Ра „Чудниот рај“ на Сашо Блажес

МКД - 08.11.2018

„Чудниот рај" е насловот на изложбата на охридскиот уметник Сашо Блажес, која од утре до 23 ноември ќе се одвива во галеријата КО-РА во Скопје. Се работи за избор од 35 дела настанати во периодот од 2005 до 2013 година за време на неговиот престој ...

Изложба „Чудниот рај“ на Блажес

А1 On - 09.11.2018

Во Галеријата „Ко-Ра“ денеска ќе биде отворена изложбата „Чудниот рај“ на ликовниот уметник Сашо Блажес. – Секвенците на игросказот, парцијализирани, каледидоскопски се преточуваат и нé водат со магична леснотија низ едно непредвидливо сиже , фабула ...

Изложба „Чудниот рај“ на Сашо Блажес

Радио МОФ - 09.11.2018

Во Галеријата „Ко-Ра“ денеска од 19 часот ќе биде отворена изложбата „Чудниот рај“ на ликовниот уметник Сашо Блажес . „Секвенците на игросказот, парцијализирани, каледидоскопски се преточуваат и нé водат со магична леснотија низ едно непредвидливо ...

ИЗЛОЖБА: “Чудниот рај” на Сашо Блажес во Ко-Ра

Вечер - 09.11.2018

„Чудниот рај“ е наслов на изложбата на ликовниот уметник Сашо Блажес која посетителите ќе можат да ја видат во галеријата „Ко-Ра“. “Секвенците на игросказот, парцијализирани, калеидоскопски се преточуваат и не водат со магична леснотија низ едно ...