TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уметниците чии проекти од Годишната програма се откажани, може да аплицираат за државна помош

360 степени - 01.06.2020

Уметниците кои не се во редовен работен однос и чии проекти се откажани поради пандемијата, за кои добиле поддршка во рамките на Годишната програма 2020 од Министерството за култура, може да аплицираат за државна помош во вредност од 14.500 денари ...

Вонинституционалната културна сцена бара финансиска поддршка заради кризата

Независен - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...

Културни работници и уметници: Финансиската поддршка на владата не ги содржи нашите предлози

Окно - 01.06.2020

Иницијативата „Културата е насловна страна на секое општество“ и ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена со соопштение до јавноста реагираат дека Уредбата на Владата за финансиска поддршка на уметниците и културни работници не ги содржи ...

Барање за финансиска поддршка за домашната вонинституционална културна сцена како резултат на кризата со коронавирусот

Опсервер - 01.06.2020

Скопје, 1 јуни 2020 () – Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република ...

Барање за финансиска поддршка за домашната вонинституционална културна сцена како резултат на кризата со коронавирусот

А1 On - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...

Уредбата не ги содржи вработените во граѓанскиот сектор, туку само невработените

Н.Македонија - 01.06.2020

Иницијативата „Културата е насловна страна на секое општество“ на „Јадро“, асоцијација на независната културна сцена, и Синдикатот на културата на Македонија (СКРМ) реагира по донесувањето на уредбата за финансиска поддршка на уметници и други ...

Барање за финансиска поддршка за домашната вонинституционална културна сцена како резултат на кризата со коронавирусот

CivilMedia - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...

Финансиска поддршка за независните уметници

Вечер Прес - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...

Барање за финансиска поддршка за домашната вонинституционална културна сцена како резултат на кризата со коронавирусот

MakPress - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Македонија, на 28 мај ...

Независните уметници бараат воведување на специјални мерки за помош на домашната вонинституционална културна сцена

Република - 01.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...

Парична помош за уметниците чии проекти се откажани поради пандемијата

Република - 02.06.2020

Уметниците кои не се во редовен работен однос и чии проекти се откажани поради пандемијата, за кои добиле поддршка во рамките на Годишната програма 2020 од Министерството за култура, може да аплицираат за државна помош во вредност од 14.500 денари ...

Независните уметници бараат помош за домашната вонинституционална културна сцена

Вистина.мк - 02.06.2020

Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица кои самостојно вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба, излезе во Службен весник на Република Северна Македонија, на 28 ...