TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов концепт на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Сител - 26.11.2022

Да се врати театарот дома. Ова ќе биде главниот концепт за фестивалот „Војдан Чернодрински“, кој ќе го спроведува новата претседателка Ана Стојаноска. Театарски претстави на отворено на повеќе локации надвор и во Прилеп.

Стојаноска: Програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“ од 2023 година се вика „Враќање дома“

Опсервер - 26.11.2022

– Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ е најголемата и најзначајна манифестација која, велат, го оценува мигот во кој се наоѓа македонската театарска уметност. Веќе 56 години се одржува во Прилеп.

„Враќање дома“: Какви новини носи театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“

Независен - 26.11.2022

Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ е најголемата и најзначајна манифестација која, велат, го оценува мигот во кој се наоѓа македонската театарска уметност. Веќе 56 години се одржува во Прилеп.

Програмата на фестивалот „Војдан Чернодрински“ од 2023 година се вика „Враќање дома“

Вечер Прес - 26.11.2022

Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ е најголемата и најзначајна манифестација која, велат, го оценува мигот во кој се наоѓа македонската театарска уметност. Веќе 56 години се одржува во Прилеп.

Стојаноска: Програмата на МТФ „Војдан Чернодрински“ од 2023 година се вика „Враќање дома“

MakPress - 26.11.2022

Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ е најголемата и најзначајна манифестација која, велат, го оценува мигот во кој се наоѓа македонската театарска уметност. Веќе 56 години се одржува во Прилеп.