TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Од 1 септември двосменското работење во градинките

Телма - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Градинките ќе работат во две смени од септември

Фокус - 18.08.2017

Градинките ќе почнат со двосменско работење од први септември, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска. Првите смени ќе бидат од 07:00 до 14:30 часот, а вторите од 14:00 до 21:30 часот.

МТСП ќе информира за можноста за двосменско работење на градинките

Канал5 - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес-конференција ќе презентира информации за можноста за воведување двосменско работење во јавните градинки. Владата по последната седница соопшти дека ја разгледува можноста за ...

Втора смена може, но прво да се вработи кадар

Слободен Печат - 17.08.2017

Дел од не­гу­ва­тел­ки­те од скоп­ски­те дет­ски гра­дин­ки по­со­чу­ва­ат де­ка е пот­реб­на це­лос­на ре­ор­га­ни­за­ци­ја пред да би­де спро­ве­де­но двос­мен­ско­то ра­бо­тење, а не­оп­ход­ни се и но­ви вра­бо­ту­вања, би­деј­ќи и се­га ...

Од 1 септември двосменското работење во градинките

Алсат-М - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

МТСП ќе информира за можноста за воведување двосменско работење на градинките

Либертас - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес-конференција ќе презентира информации за можноста за воведување двосменско работење во јавните градинки. Владата по последната седница соопшти дека ја разгледува можноста за ...

Родителите бараат двосменско работење на градинките

24 Вести - 16.08.2017

Идејата за воведувањето на втора смена во детските градинки го сврте вниманието на јавноста. Дел од родителите позитивно ја оценуваат иницијативата, бидејќи многумина работат и попладне и сакаат сигурност дека децата ќе им бидат згрижени.

Ќе има ли двосменско работење на градинките, владата покрена иницијатива

Сител - 16.08.2017

Од септември втора смена ќе биде воведена во шест градинки во Македонија. Децата ќе бидат згрижувани и во доцните попладневни часови во установи во Гевгелија, Кочани, Радовиш, Охрид, Тетово и Прилеп, информираат од министерството за труд и социјална ...

Владата ќе бара мислења за двосменско работење на градинките

Либертас - 16.08.2017

Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца – градинки во Република Македонија. За таа цел, на вчерашната седница Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од ...

Дали сте "за" двосменско работење на градинките?

Вечер Прес - 16.08.2017

Родителите велат дека е многу важно што Владата покрена една ваква иницијатива, особено што на почетокот на јули беше донесена одлука од 1 септември да се воведе флексибилно работно време на сите вработени во државната управа, а во одредени ...

Од 1 септември градинките ќе работат во две смени

Нетпрес - 18.08.2017

Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а вторите од 14:00 до 21:30 часот. Ќе се работи и секоја прва сабота во месецот од 8:00 до 16:00 часот.

Министерката за труд и социјала ќе информира за можноста за двосменско работење на градинките

24 Вести - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес-конференција ќе презентира информации за можноста за воведување двосменско работење во јавните градинки. Владата по последната седница соопшти дека ја разгледува можноста за ...

Владата ќе бара мислења за двосменско работење на градинките

Идивиди - 16.08.2017

Скопје, 16 август 2017 (МИА) -Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца - градинки во Република Македонија. За таа цел, на вчерашната седница Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика ...

Од 1 септември двосменското работење во градинките...

Н.Македонија - 18.08.2017

Од 1 септември двосменското работење во градинките Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

МТСП ќе информира за можноста за двосменско работење на градинките

Press24 - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес-конференција ќе презентира информации за можноста за воведување двосменско работење во јавните градинки. Владата по последната седница соопшти дека ја разгледува можноста за ...

Владата ќе бара мислења за двосменско работење на градинките

Канал 77 - 16.08.2017

Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца – градинки во Република Македонија. За таа цел, на вчерашната седница Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од ...

Од 1 септември градинките ќе работат во две смени

Press24 - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Министерката за труд и социјала ќе информира за можноста за двосменско работење на градинките

Фокус - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска на прес-конференција ќе презентира информации за можноста за воведување двосменско работење во јавните градинки. Владата по последната седница соопшти дека ја разгледува можноста за ...

Владата ќе бара мислења за двосменско работење на градинките

Стандард - 16.08.2017

Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца – градинки во Република Македонија. За таа цел, на вчерашната седница Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од ...

Од 1 септември двосменското работење во градинките

Канал5 - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Се разгледува можноста за двосменско работење на градинките

МРТ - 16.08.2017

Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од сите засегнати страни да побара мислење за потребата од двосменско работење на градинките. Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во ...

Од 1 септември двосменското работење во градинките

24 Вести - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Ќе работат ли градинките во две смени?

Република - 16.08.2017

Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца – градинки во Република Македонија. За таа цел, на вчерашната седница Владата го задолжила Министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од ...

Владата ќе бара мислења за двосменско работење на градинките

24 Вести - 16.08.2017

Владата ја разгледува можноста за воведување втора смена во јавните установи за деца – градинки. За таа цел, на вчерашната седница владата го задолжила министерството за труд и социјална политика да ја информира јавноста и од сите засегнати страни ...

Од 1 септември двосменското работење во градинките

Сител - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Од 1. септември двосменското работење во градинките

Скопје24 - 18.08.2017

Од 1. септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Од 1. септември двосменско работење во градинките

Стандард - 18.08.2017

Од 1. септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...

Од 1 септември градинките ќе работат во две смени

Р.С.Европа - 18.08.2017

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска најави денеска дека од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење. Според неа, министерството е подготвено за отворање нови работни места, што како потреба ќе ги наложи ...

Од 1. септември двосменското работење во градинките

еМагазин - 18.08.2017

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а ...