TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банките нижат профити

Телма - 13.03.2018

Банките во 2017 продолжиле да нижат профити. Податоците на Народната банка покажуваат дека во 2017 година банките заработиле 106,6 милиони евра или речиси 4 милиони повеќе од 2016 што претставува рекордна заработка остварена досега.

Растот НУЛА, а банкарските профити РЕКОРДНИ

Фактор - 13.03.2018

Над 106 милиони евра заработиле македонските банки минатата година. Профитот на банкарите во годината во која македонската економија имаше нула економски раст е највисок во историјата. Во 2016 година сите банки заработија 102 милиони евра, што ...

Од година во година се поголем е профитот на банките во РМ

Банкарство.мк - 14.03.2018

Податоците на Народната банка на Република Македонија покажуваат дека во 2017 година македонските банки оствариле профит од 106,6 милиони евра или речиси 4 милиони евра повеќе од 2016 година, којашто претставуваше рекордна година по заработката која ...

Банките нижат профити

Шеталиште - 14.03.2018

Банките во 2017 продолжиле да нижат профити. Податоците на Народната банка покажуваат дека во 2017 година банките заработиле 106,6 милиони евра или речиси 4 милиони повеќе од 2016 што претставува рекордна заработка остварена досега.