TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грција е во топ 4 земји со најквалитетна вода за капење во Европа

365 - 12.06.2019

Според годинешниот извештај за квалитетот на водата за капење на Европската агенција за животна средина, во најквалитетна/најчиста морска вода можете да уживате на Кипар. Грција, со 97% од водата во пливачките зони оценета како незагадена, се наоѓа ...

Каде има најчиста вода за капење во Европа – Грчката е добра, а во Италија држете се до копното

Макфакс - 12.06.2019

Во својот годишен извештај за квалитет на водата за капење, Европската агенција за животна средина објави дека најчиста вода за капење има на Кипар. Грција со 97 отсто од водата во пливачките зони, кои се оценети како незагадени, се наоѓа на ...

Која европска земја има најчиста вода за капење?

Факултети - 12.06.2019

Непосредно пред сезоната на летните одмори, Европската комисија објави извештај за квалитетот на водата за капење во земјите членки, како и во Албанија и Швајцарија. Најновиот извештај за квалитетот на водата за капење во Европа е заснован на ...