TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во државните резерви ќе завршат 12.000 тони пченица, наскоро тендер

+инфо - 13.06.2018

Годинава се очекува поголемо производство од лани или околу 300.000 тони пченица, со просечни приноси од 3.000 до 4.000 тони по хектар. Агенцијата за стокови од следната недела да ја започне постапката за објавување на јавен оглас за откуп на ...

Комитетот за земјоделство и безбедност на храна: Од оваа година повисоки субвенции за предадено овошје во ...

Бриф - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, ...

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

Канал5 - 13.06.2018

Пченицата да биде заштитена со минимум 12 денари за килограм, а стоковните резерви да почнат со откуп на 1 јули, наместо во октомври или ноември кога веќе нема да има лебно жито, бараат земјоделците.

Повисоки субвенции за предадено овошје во преработувачки капацитети

А1 On - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, ...

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

А1 On - 13.06.2018

Пченицата да биде заштитена со минимум 12 денари за килограм, а стоковните резерви да почнат со откуп на 1 јули, наместо во октомври или ноември кога веќе нема да има лебно жито, бараат земјоделците.

Од годинава повисоки субвенции за предадено овошје во преработувачки капацитети

iPortal - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, ...

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

Вечер - 13.06.2018

Пченицата да биде заштитена со минимум 12 денари за килограм, а стоковните резерви да почнат со откуп на 1 јули, наместо во октомври или ноември кога веќе нема да има лебно жито, бараат земјоделците.

Комитетот за земјоделство и безбедност на храна: Од оваа година повисоки субвенции за предадено овошје во ...

Бизнис Вести - 13.06.2018

Денеска во Владата на на Република на Македонија се одржа втората седница на Комитетот за земјоделство и безбедност на храна, со кој што претседаваше заменик претседателот на Комитетот, односно министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, ...

Агросоветот ќе одлучува дали да се откупат 12.000 тони домашна пченица за стоковните резерви

Слободен Печат - 13.06.2018

Пченицата да биде заштитена со минимум 12 денари за килограм, а стоковните резерви да почнат со откуп на 1 јули, наместо во октомври или ноември кога веќе нема да има лебно жито, бараат земјоделците.

Агенцијата за стоковни резерви ќе откупи 12.000 тони домашна пченица

МКД - 14.06.2018

Агенцијата за стоковни резерви од следната недела да ја почне постапката за објавување јавен оглас за откуп на домашна пченица за потребите на резервите, во количина од 12.000 домашна пченица.